Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Labai skanus obuolių pyragas su riešutais: norėsis dar ir dar

Obuolių pyragas su riešutais puikius desertas rudens sezonui. Panaudokite obuolių derlių ir pradžiuginkite artimuosius.

Ingredientai:

  • Miltai – 350 g
  • Sviestas – 125 g
  • Cukrus – 150 g
  • Kiaušiniai – 1 vnt.
  • Obuoliai – 4 vnt.
  • Apelsinų žievelė – 1 valgomasis šaukštas
  • riešutai – 0,5 valgomojo šaukšto
  • Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska – žiupsnelis
  • Cukraus pudra – pagal skonį.

Gaminimas:

Sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Susmulkinkite šaltą sviestą, sudėkite į miltų mišinį. Išplakite kiaušinį su 120 g cukraus, tada sumaišykite su sausais ingredientais. Turėtumėte gauti trupinius primenančią trapią tešlą.

Nuluptus obuolius supjaustykite kubeliais, suberkite apelsino žievelę ir gerai išmaišykite. Keptuvėje ištirpinkite likusį cukrų, suberkite obuolius ir kepkite, kol suminkštės. Padalinkite tešlą į dvi dalis. Vieną dalį sudėkite į nuimamą kepimo formą, padengtą kepimo popieriumi.

Ant viršaus uždėkite obuolių masę. Antrąją tešlos dalį sumaišykite su iš anksto apkeptais lazdyno arba graikiniais riešutais. Uždėkite ant obuolių masės ir apibarstykite vaniliniu cukrumi. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes. Ant viršaus užbarstykite cukraus pudros. Skanaus!

obuolių pyragas

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---