Pirmadienis, 27 sausio, 2025

Naujausi

Obuolių marmeladas: rudens gėrybes paverskite neįtikėtino skonio saldėsiu

Obuolių marmeladas tinka kone prie visko: jį galite valgyti su blynais, varškės apkepu, varške, ir t.t. Ruduo yra tikrai palankus metas pasiruošti daugiau šio saldėsio – tereikės kelių maisto produktų ir šiek tiek laisvo laiko.

Jums reikės:

7 kg obuolių

2 kg cukraus

120 ml 9 proc. stiprumo acto.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

1. Nuplaukite obuolius, supjaustykite puselėmis, nulupkite ir pašalinkite sėklas. Supjaustykite nedideliais kubeliais ir suberkite į didelį emaliuotą puodą.

2. Suberkite cukrų, įpilkite acto, išmaišykite. Uždenkite rankšluosčiu, ir 12 valandų palikite vėsioje vietoje. Periodiškai pamaišykite medine mentele.

3. Pastatykite puodą ant viryklės, palaukite, kol užvirs.

4. Sumažinkite ugnį, ir virkite obuolius 1,5 valandos, kartais pamaišykite.

5. Karštą obuolių masę nukelkite nuo ugnies, atsargiai pertrinkite per sietą. Trintą masę vėl užvirinkite.

6. Karštą marmeladą iškart supilstykite į stiklainius ir užsukite dangtelius. Stiklainius apverskite, palaukite, kol atvės.

Pastaba: marmeladui rinkitės saldžiarūgščius obuolius.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Pirmadienio juoką keliantis horoskopas (sausio 27 d.): Trys Zodiako ženklai laukia netikėtų siužeto posūkių su romantikos ir paaukštinimo prieskoniu!

Jaučiate kosmines vibracijas šiandien? Leiskite žvaigždėms vadovauti kiekvienam jūsų žingsniui su šiandienos horoskopu! 🌺 Tyrinėkite savo asmeninį astrologinį patarimą čia. ♒ Vandenis (sausio 20...

Štai kodėl nelipu į lėktuvą be teniso kamuoliuko kišenėje

Keliaujant lėktuvu į rankinį bagažą pravartu įsidėti knygą, ausines ar šiek tiek užkandžių. Tačiau pravers dar vienas dalykėlis, kuris iš pažiūros skirtas visai kitai...
---