Skani obuolienė iš keptų obuolių, visiškai be maišymo!
Išbandžiau ją tik prieš metus ir nuo to laiko gaminu tik taip.
Nereikia maišyti, nereikia stovėti prie viryklės, o skonis tikrai fantastiškas!
Norint pagaminti šią obuolienę-džemą, jums reikės:
- 2 kg obuolių
- 0,5 kg cukraus
- 3 šaukštų acto 8%
- 0,5 arbatinio šaukštelio malto cinamono
- 2 arbatinių šaukštelių obuolių štrudelio prieskonių
- 4 šaukštų romo
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 200-250 laipsnių temperatūros.
Nuplautus obuolius supjaustykite ketvirčiais.
Išimkite sėklas.
Sudėkite į gilesnį kepimo indą.
Supilkite actą ant obuolių skiltelių.
Išmaišykite.
Įdėkite į iki 200-250 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms.
Kepimo metu nemaišykite – tikrai, nemaišykite nė vieno karto!
Išimkite iš orkaitės ir tolygiai apibarstykite 250 g cukraus.
Dėkite atgal į orkaitę 15 minučių.
Dar kartą papildomai užberkite 250 g cukraus.
Pašaukite atgal į orkaitę dar 15-20 minučių.
Iškepus viską sudėkite į maždaug 3 litrų talpos puodą.
Įberkite 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono.
Taip pat įberkite 2 šaukštelius obuolių štrudelių prieskonių bei įpilkite 4 šaukštus romo.
Sumaišykite panardinamuoju elektriniu maišytuvu iki norimos konsistencijos.
Dar karštą supilkite į pašildytus stiklainius.
Ant viršaus užpilkite 1 šaukštelį romo kaip konservantą.
Dabar stiklainius užsukite kaip įprasta.
Apverskite dangteliais žemyn ir leiskite atvėsti.
Linkime gero skonio!