Ne visiems pavyksta tinkamai paruošti mėsą – gana dažnai kepsniai būna pernelyg kieti ar beskoniai. Būtent todėl siūlome išbandyti šį receptą – mėsa išliks sultinga, o jos skonis sužavės net ir didžiausią gurmaną.
Jums reikės:
500-600 g kiaulienos;
3 šaukštų grietinės;
2 šaukštų garstyčių;
500 g bulvių;
3 vidutinio dydžio svogūnų;
Pusės citrinos;
Mėgstamų prieskonių;
100 g fermentinio sūrio.
Kaip gaminti?
Supjaustykite mėsą tarsi ruoštumėte įprastus kepsnius.
Kiekvieną kepsnį po kelis kartus įpjaukite įstrižai (kaip parodyta nuotraukoje).
Grietinę sumaišykite su garstyčiomis, įberkite mėgstamų prieskonių. Šiuo padažu patepkite mėsą iš abiejų pusių.
Palikite mėsą marinuotis 20 – 30 minučių.
Sutarkuokite bulves (rinkitės stambią trintuvę), pagardinkite druska ir pipirais ar kitais mėgstamais prieskoniais.
Smulkintus svogūnus sumaišykite su šviežiai spaustomis citrinos sultimis. Palikite marinuotis (apie 5 minutes).
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, suberkite bulvių tarkius, ir tuomet dėkite mėsą.
Ant mėsos sudėkite svogūnus.
Uždenkite folija, ir kepimo skardą pašaukite į orkaitę.
Kepkite 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Nuimkite foliją, pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
Kepkite dar 5 minutes.
Patiekite su mėgstamomis daržovėmis.
Skanaus!