Šiame straipsnyje kalbėsime apie karštus sumuštinius su sūriu keptuvėje – receptą radau sename mamos sąsiuvinyje. Sumuštiniai yra labai paprasti, tačiau jie, pasirodo, nepaprastai skanūs. Jie tinka pusryčiams, pietums ir vakarienei. Lengva ir labai paprasta.
KARŠTI SUMUŠTINIAI SU SŪRIU KEPTUVĖJE
Svarbiausias karštų sumuštinių ingredientas yra sūris. Tai jis, šiek tiek ištirpęs, sukuria traškų ir unikalų skonį, atskleisdamas patiekalą iš naujos pusės. Jums reikia įdėti daugiau jo į sumuštinius, kad skonis būtų malonus ir maistingas.
Jums reikės:
- 5 duonos riekelių
- 100 g kietojo sūrio
- kiaušinio
- vienos skiltelės česnako
Gaminimas:
Sūrį ir česnaką sutarkuokite smulkia tarka. Įdėkite juos į dubenį, tada įmuškite vieną kiaušinį ir kruopščiai sumaišykite. Turėtumėte gauti tirštą masę.
Gautą sūrio masę užtepkite ant duonos. Tada įdėkite duonos riekeles su sūriu ir kiaušiniais į keptuvę. Kepkite sumuštinius, kol pagels. Taip pat galite apkepti kitą pusę, kad jie būtų traškesni.
Po to perkelkite sumuštinius ant popierinio rankšluosčio – jums reikia pašalinti perteklinį aliejų. Po kelių minučių sumuštiniai atvės ir gali būti patiekiami.
Šiuos karštus sumuštinius galima valgyti ir karštus, ir šaltus. Jie turėtų būti patiekiami kartu su vakariene.
Skanaus!