Tikras norvegiškas desertas vadinasi verdens beste – geriausias tortas pasaulyje. Ir tai tikrai konditerijos meno šedevras, kurį gali pagaminti beveik kiekvienas kulinaras. Dauguma norvegų jį vadina kvæfjordkake.
Norvegiškas tortas
Labai saldus desertas patiks visai jūsų šeimai.
Ingredientai:
Biskvitui:
- Tryniai – 4 vnt.
- Sviestas – 100 g
- Cukrus – 100 g
- Miltai – 100 g
- Pienas – 3 v. š.
- Kepimo milteliai – 2 a. š.
- Vanilinis cukrus – 1 a. š.
Morengui:
- Baltymai – 4 vnt.
- Druska – žiupsnelis
- Cukrus – 200 g
- Migdolų drožlės (arba kiti riešutai) – 150 g
Kremui:
- Grietinėlė (33-35%) – 200 g
- Pienas – 500 ml
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Cukrus – 120 g
- Cukraus pudra – 30 g
- Miltai – 50 g
Norėdami sutrumpinti gaminimo laiką ir sumažinti ingredientų kiekį, galite nusipirkti plikytą kremą ir jį išvirti.
Kaip gaminti norvegišką tortą?
- Mikseriu išplakame visus biskvito produktus. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstome tešlą.
- Pabarstome migdolų drožlėmis (arba smulkintais kitais riešutais).
- Baltymus su cukrumi išplakame mikseriu iki standžių putų. Šį tirštą mišinį paskleidžiame ant biskvito sluoksnio. Kepimo skardą dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 25 minutes. Kai pyragas bus paruoštas – išjunkite orkaitę, bet iš karto neišimkite, kad morengas nesukristų.
- Gaminame kremą. Kiaušinius, cukrų ir pieną išplakame mikseriu, supilame į indą ir dedame ant vidutinės ugnies. Nuolat maišydami verdame, kol sutirštės. Kremą atvėsiname iki kambario temperatūros.
- Atvėsintą grietinėlę išplakame mikseriu, sudedame cukraus pudrą ir plakame iki purios masės. Palaipsniui, nenustodami plakti, šią masę dedame į kremą.
- Biskvitą perpjauname per pusę. Gerai aptepame kremu vidų ir uždengiame antrąja biskvito puse.
Norint pasiekti geriausią rezultatą, svarbu laikytis kelių patarimų:
- Morengui:
- Kremui:
- Kremą virkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami, kad neprisviltų.
- Atvėsinkite kremą iki kambario temperatūros, prieš įmaišydami plaktą grietinėlę.
- Grietinėlę taip pat reikia gerai atšaldyti, kad ji gerai išsiplaktų.
- Surinkimas:
- Biskvitą galite sulaistyti šiek tiek pieno ar sirupo, kad jis būtų drėgnesnis.
- Kremą tepkite tolygiai, kad tortas būtų vienodo aukščio.
- Leiskite tortui pastovėti šaldytuve bent kelias valandas, kad kremas sustingtų.
Šis tortas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta lengvus ir gaivius desertus. Jo subtilus skonis ir neįprasta tekstūra paliks neišdildomą įspūdį jūsų svečiams.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
Šaltinis: https://www.rbc.ua/

Demo text