Visi vertina, kai žmonės patys gamina saldumynus. Kai patys gaminame saldumynus, galime atsižvelgti į tai, ką labiausiai mėgstame. Įsivaizduokite subtilų skonį deserto, pagaminto iš baltojo šokolado su kondensuotu pienu, riešutais ir džiovintais vaisiais. Be dieviško skonio, šis desertas ir nuostabios išvaizdos.
Ingredientai:
- baltas šokoladas
- kondensuotas pienas
- džiovinti vaisiai (geriausia rūgšti)
- riešutai (pistacijos, anakardžiai, migdolai, graikiniai riešutai, lazdyno riešutai)
- žiupsnelis druskos.
Gaminimas:
Norėdami paruošti šį desertą, naudokite vienodą kiekį kondensuoto pieno ir baltojo šokolado. Visa kita – jūsų improvizacija.
Nuplaukite ir išdžiovinkite vaisius, jei norite, galite net naudoti vyšnias be kauliukų.
Pasiruoškite reikiamą kiekį riešutų. Jie gali būti vienos ar kelių rūšių.
Sulaužykite šokoladą į gabalėlius ir ištirpinkite vandens vonelėje. Reikia, kad jis visiškai ištirptų. Tai galite padaryti ir mikrobangų krosnelėje. Į ištirpintą šokoladą įberkite žiupsnelį druskos ir supilkite kondensuotą pieną, tada kruopščiai išmaišykite viską iki vientisos masės.
Į gautą masę sudėkite vaisius ir riešutus, tada kruopščiai viską sumaišykite. Gautą masę supilkite ant paruoštos maistinės plėvelės ir suformuokite iš deserto dešrą.
Jei įmanoma, pašalinkite oro perteklių. Padėkite desertą 3-4 valandoms į šaldytuvą. Po kurio laiko galite pakoreguoti deserto formą.
Po to desertą supjaustykite. Jis netrupės ir nelips prie peilio. Skanaus!