Šį receptą radau internete prieš maždaug 5 metus. Nuo to laiko kasmet ruošiu šį mišinį vos iš trijų ingredientų: jis išsilaiko net vienerius metus.
Šį mišinį dažniausiai naudoju ruošdama guliašą: jis suteikia šiam patiekalui tiesiog nepakartojamą skonį.
Mišinys taip pat puikiai tinka padažams, picoms, sriuboms, ir t.t.
Būtinai pasigaminkite bent keletą stiklainių šio mišinio, – tikrai nepasigailėsite.
Jums reikės:
- 2 kg pomidorų
- 300 g česnako
- 50 g druskos
- Taip pat galima įdėti žolelių ir prieskonių (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Nulupkite česnakus.
Nuplaukite pomidorus.
Pomidorus supjaustykite ketvirčiais.
Pomidorus ir česnakus sumalkite mėsmale.
Įberkite druskos ir išmaišykite.
Supilkite į sterilizuotus stiklainius.
Sterilizuokite orkaitėje arba verdančiame vandenyje.
Taip pat galite sterilizuoti mikrobangų krosnelėje.
Laikykite vėsioje namų vietoje.
Česnakas ir druska yra puikūs konservantai, todėl šis mišinys išsilaiko 12 mėnesių.
Skanaus!