Skanaus ir visiškai paprasto karamelinio varškės pyrago receptas pagal populiaraus batonėlio „Snickers“ stilių.
Šis lengvas ir greitas desertas tikrai visiems labai patiks!
Šį receptą radome jums „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- Sausainių – 150 g
- Ištirpinto sviesto – 80 g
Kremui:
- Varškės arba grietinėlės sūrio – 400 g
- Grietinėlės – 120 ml
- Saldinto sutirštinto pieno – 80 g
- Cukraus pudros – 40 g
Karameliniam glaistui:
- Cukraus pudros – 150 g
- Grietinėlės – 120 ml
- Žemės riešutų – 50 g
- 20 cm skersmens torto formos
Gaminimo eiga:
Pirmiausia sausainius sutrinkite iki smulkių trupinių.
Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą.
Supilkite jį ant sausainių ir sumaišykite su trupiniais.
Paskleiskite ant torto formos dugno.
Viršų dar galite paspausti stikline, kad pagrindas būtų tikrai kietas.
Palaikykite šaldytuve vieną valandą.
Paruoškite kremą:
Kreminį sūrį arba varškę sumaišykite su cukraus pudra.
Grietinėlę taip pat išplakite iki standžios masės.
Palaipsniui sumaišykite abi mases ir taip pat įpilkite kondensuoto pieno.
Viską gerai išmaišykite.
Kremą paskleiskite ant sausainių pagrindo, išlyginkite ir vėl padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Galiausiai paruoškite karamelę:
Supilkite cukrų į keptuvę su storu dugnu.
Leiskite cukrui ištirpti.
Tada atsargiai, nuolat maišydami, į ištirpintą cukrų supilkite grietinėlę.
Maišykite, kol mišinys sutirštės.
Nuimkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.
Sustingusį sūrio pyragą papuoškite karamele.
Galiausiai pabarstykite smulkintais riešutais.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: