Mano draugė su manimi pasidalino nekepto sūrio pyrago receptu. Tai geriausias konditerijos gaminys!

Redaktorė Rasa
2 min. skaitymo

Norime ir su jumis pasidalinti puikaus ir vasariško kreminio vaisių sūrio pyrago receptu. Būtinai tai išbandykite, tai tikrai skanu ir garantuoju, kad puikiai pavyks!

Jums reikės:

  • 300 g sviestinių sausainių
  • 5 šaukštų pieno
  • 180 g sviesto arba margarino

Įdarui:

  • Maskarponės sūrio arba tepamo sviesto (450 g)
  • 1 pakelio standiklio grietinėlei
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 50 ml vandens
  • 1 pakelio želatinos miltelių (10 g.)
  • 500 ml plakamosios grietinėlės
  • 220 g cukraus pudros

Vaisių įdarui:

  • 450 g raudonųjų uogų (naudojau avietes ir gervuoges)
  • 100 ml vandens
  • 1 želatinos pakelio (10 g)
  • 50 ml vandens želatinai
  • 4 šaukštų cukraus

Gaminimo eiga:

  • Virkite uogas su vandeniu ir cukrumi apie 10 minučių ant nedidelės ugnies.
  • Leiskite želatinai 10 minučių išbrinkti vandenyje, tada ištirpinkite ją kaitindami (bet negalima jos užvirti) ir supilkite ant virtų uogų, kurias nukelkite nuo viryklės.
  • Leiskite atvėsti.
  • Sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje, sumaišykite su maltais sviestiniais sausainiais ir pienu.
  • Mišinys bus gana skystas, todėl supilkite jį į apvalią formą (26 cm skersmens).
  • Leiskite sustingti šaldytuve.
  • Paruoškite įdarą:
  • Išplakite grietinėlę ir supilkite grietinėlės standiklį.

  • Tada į šį mišinį sudėkite maskarponės sūrį, kurį išplakite su vaniliniu cukrumi ir cukraus pudra.
  • Leiskite želatinai išbrinkti 10 minučių, tada pakaitinkite, kol ištirps (neužvirkite).
  • Sumaišykite su plakta grietinėle, dar kartą viską gerai išmaišykite.
  • Ant sausainių pagrindo uždėkite baltą gautą masę. Nepamirškite užpildyti įdaru kraštų, kad pašalinus formą neliktų skylių.
  • Kai vaisių įdaras atvės, lengvai paskirstykite jį ant baltos masės.
  • Palikite formą šaldytuve 6–8 valandoms.
  • Tada peiliu lengvai atskirkite pyragą nuo formos ir jis bus paruoštas patiekti ant stalo!

Puikus vasaros pyragas paruoštas!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *