Fantastiškas 3 spalvų pyragas, paruoštas be kepimo ir be želatinos. Šį receptą naudosite dažnai!

Redaktorė Rasa
2 min. skaitymo

Neįprastas pyragas su apelsinų sultimis, kakava ir kokoso drožlėmis, paruoštas pagal „YouTube“ kanalo receptą, be jokio kepimo orkaitėje ir be želatinos, o tik iš pačių paprasčiausių ingredientų. Jis yra labai subtilus, skanus ir pakankamai saldus. Tiesiog tirpsta burnoje!

Jums reikės:

  • 500 ml apelsinų sulčių (iš pakelio arba šviežiai spaustų)
  • 45 g kukurūzų krakmolo (4 šaukštų)
  • 220 g balto cukraus (12 šaukštų)
  • 1 litro pieno
  • 140 g manų kruopų (9 šaukštų)
  • 2 šaukštų kakavos miltelių
  • 2 šaukštų kokoso drožlių
  • 25 g sviesto (didelio šaukšto)
  • 10 g vanilinio cukraus

Pyragą paruoškite silikoninėje formoje, skirtoje pyragams kepti, kuri turi būti 1,5 litro tūrio.

Bet jūs galite naudoti bet kokią formą – metalinį, stiklinį ar paprastą dubenį – bet pirmiausia jį ištepkite paprastu saulėgrąžų aliejumi.

Gaminimo eiga:

Pirmiausia paruoškite apelsinų sluoksnį: apelsinų sultis supilkite į puodą su storu dugnu. Įpilkite 50 g cukraus ir kukurūzų krakmolo. Labai gerai išmaišykite, kad neliktų jokių krakmolo gabalėlių.

Gautą mišinį nuo užvirimo momento virkite dar 1 minutę, ant silpnos ugnies ir nuolat vis pamaišant.

Visas mišinys turi sutirštėti.

Supilkite gautą pudingą į gilią formą. Tolygiai paskirstykite.

Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.

Paruoškite pieno sluoksnį: į puodą storu dugnu supilkite šaltą pieną.

Suberkite manų kruopas, 170 g cukraus, vanilinį cukrų ir kokoso drožles.

Gerai išmaišykite.

Mišinį virkite maždaug 1 minutę nuo užvirimo pradžios, nuolat maišydami ant silpnos ugnies.

Mišinys turi pakankamai sutirštėti.

Nukelkite nuo ugnies ir įdėkite sviesto. Sumaišykite.

Pusę gautos formos įpilkite į formą ir tolygiai paskirstykite ant oranžinio sluoksnio.

Į likusį mišinį įpilkite kakavos miltelių.

Maišykite iki vientisos masės.

Tolygiai paskirstykite ant balto sluoksnio.

Leiskite desertui atvėsti iki kambario temperatūros, tada uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 3-4 valandoms, kol visiškai atvės.

Tada išimkite iš šaldytuvo ir plonu peiliu atsargiai atskirkite nuo formos kraštų.

Tada atsargiai apverskite jį į lėkštę.

Gero apetito!

Vaizdo medžiaga:

https://youtu.be/teY6qEVvi3U

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *