Arbūzas yra fantastiška atgaiva vasarą. Tačiau visi teikia pirmenybę saldžioms raudonoms dalims, o kuo arčiau žievės – tuo mažiau saldu darosi. Todėl dažnai išmetame ne tik žievę, bet ir dalį minkštimo. Nuo šiol būtinai neišmeskite tokių gabalėlių ir išbandykite šią arbūzų-apelsinų uogienę.
Reikės
- 600 g arbūzo minkštimo
- 500 g cukraus
- 1 citrinos
- 2 apelsinų
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
GaminimasNuimkite arbūzo minkštimą nuo žievės ir supjaustykite mažais gabalėliais. Pabarstykite cukrumi, užpilkite citrinos sultimis, sumaišykite, uždenkite maistine folija ir nakčiai palikite šaldytuve.
Kitą dieną į puodą sudėkite arbūzo minkštimą su citrinos sultimis ir pridėkite du apelsinus, supjaustytus mažesniais gabalėliais.
Lai verda su dangčiu ant mažos liepsnos 45 minutes. Nepamirškite maišyti. Leiskite atvėsti. Supilkite į stiklainį ir uogienė yra paruošta.