Fantastiškai skanus naminio kreminio sūrio receptas iš „YouTube“ jums tikrai patiks. Maskarponės skonis bus toks pat, kaip ir produkto iš parduotuvės.
Pusę kilogramo maskarponės galite paruošti už tikrai nedidelę kainą.
Gamindami maskarponę taip pat gausite ir išrūgas, kurias galėsite naudoti blynų kepimui ar įvairiems kepiniams.
Maskarponę naudoju įvairių desertų ir saldžių įdarų ruošimui.
Vasarą tiesiog sumaišykite su šviežiais vaisiais, supilkite į stiklines ir gausite puikų šaltą skanėstą.
Taip pat galite pagardinti šį desertą sausainiais ar šokolado gabalėliais.
Jums reikės:
- 400 g grietinės (18-20% riebumo)
- 350 gramų jogurto (10% riebumo)
- 3 g druskos
- 2 g kepimo sodos
Kaip gaminti?
Jogurtą sumaišykite su druska.
Įmaišykite persijotą kepimo sodą.
Įdėkite grietinės.
Kruopščiai išmaišykite.
Gausite vientisos masės kremą.
Paruoškite dubenį.
Išklokite sietelį audiniu.
Supilkite kremą.
Užlenkite audinį ant kremo viršaus.
Uždėkite svorį, kad nutekėtų skystis.
Įdėkite į šaldytuvą bent 12 valandų.
Kitą dieną jau turėsite paruoštos skanios maskarponės.
Neišpilkite išsiskyrusių išrūgų.
Taip atrodo gauta konsistencija.
Ši maskarponė tikrai ne prastesnė už įsigytą parduotuvėje.
Skanaus!
Vaizdo įrašas: