Šeštadienis, 25 sausio, 2025

Naujausi

Klasikinis Napoleono tortas su šilkiniu kremu

Populiarusis receptas!

Sudedamosios dalys:

  • Miltai – 600-650 g
  • Grietinė – 300 g
  • Sviestas – 400 g
  • Kiaušiniai – 4 vnt.
  • Pienas – 900 ml
  • Cukrus – 200 g
  • Vanilinis cukrus

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Paruošimas:
  1. Paruoškite kapotą tešlą. Sukapokite sviestą su grietine ir puse miltų. Suberkite miltus ir užminkykite minkštą ir elastingą tešlą.
  2. Padalykite tešlą į 7-8 lygias dalis.
  3. Ant miltais pabarstyto paviršiaus kuo ploniau kiekvieną gabalėlį iškočiokite.
  4. Perkelkite tešlą ant aliejumi patepto kepimo popieriaus ir peiliu palyginkite kraštus.
  5. Tešlą subadykite šakute, kad kepant ji per daug neišsipūstų.
  6. Kepkite 180°C temperatūroje apie 7-8 minutes.
  7. Kremui išplakite kiaušinius ir cukrų vieliniu plakikliu, supilkite pieną, suberkite 3 valgomuosius šaukštus miltų ir virkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami. Virkite kremą, kol sutirštės. Tada nuimkite nuo viryklės.
  8. Į karštą masę suberkite vanilinį cukrų ir 100 g sviesto, išmaišykite ir palikite atvėsti.
  9. Gaminkite tortą: ant iškeptų paplotėlių užtepkite kremo sluoksnius. Apipjaustykite torto paplotėlius, dailiai sulygindami. Likusius po apdailinimo gabalėlius sutrinkite į smulkius trupinius.
  10. Torto viršų ir kraštus aptepkite kremu ir apibarstykite trupiniais.
  11. Leiskite pyragui pastovėti šaldytuve apie 2 valandas.

Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---