Šeštadienis, 19 balandžio, 2025

Naujausi

Legendinis pomidorų ir bazilikų padažas: garsusis receptas iš Italijos!

Neabejotinas šio recepto privalumas yra ne tik išskirtinis pagaminto padažo skonis, bet ir jo ilgaamžiškumas.

Jį galite laikyti metus ar net dvejus!

Tačiau mano šeima neturėjo laiko to patikrinti, nes visos atsargos dingo dar prieš žiemą.

Neįtikėtinai skanus pomidorų ir bazilikų padažas pagal tradicinį receptą.

Šį padažą galima patiekti su įvairiais mėsos patiekalais ir, žinoma, makaronais.

Mūsų namuose jis netgi pakeitė kečupą ir picų padažą.

Jums reikės:

  • 1 kg pomidorų
  • 350 g paprikų
  • 1 ryšulėlio petražolių
  • 1 ryšulėlio krapų
  • 1 ryšulėlio bazilikų
  • 7 česnakų skiltelių
  • 1 valgomojo šaukšto druskos
  • 1,5 valgomojo šaukšto cukraus
  • 300 g svogūnų
  • 1 valgomojo šaukšto vyno acto
  • 1/2 šaukštelio maltos kalendros
  • Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Išplaukite stiklainius ir dangtelius.

Viską sterilizuokite.

Tada palikite gerai išdžiūti.

Sutrinkite svogūnus, česnakus ir saldžiąsias paprikas (be odelių ir sėklų).

Supilkite mišinį į puodą.

Taip pat sutrinkite susmulkintus pomidorus.

Sudėkite į puodą.

Išvirkite padažą.

Tada sumažinkite kaitrą iki minimalios.

Virkite dar 35 minutes.

Jei mėgstate aštrų skonį, galite įdėti čili pipirų.

Galite naudoti sumaltus arba šviežius aštriuosius pipirus arba sumaišyti juos su saldžiosiomis  paprikomis.

Įberkite cukraus.

Atskirkite bazilikų lapelius nuo kotelių.

Smulkiai supjaustykite kartu su petražolėmis ir krapais.

Į mišinį suberkite žoleles ir gerai išmaišykite.

Virkite dar 10-15 minučių.

Į padažą supilkite aliejų ir actą.

Maišykite, ir po minutės nuimkite puodą nuo viryklės.

Supilkite padažą į stiklainius.

Nedelsiant uždarykite ir apverskite dangteliais žemyn.

Padažą galima išbandyti po 3-4 dienų.

Jei laikysite vėsioje ir tamsioje vietoje, jis ilgai išsilaikys.

Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---