Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Pomidorų padažas su česnakais ir bazilikais. Originalus itališkas receptas!

Neskubėkite išmesti minkštų, įtrūkusių, nelygių ar kitaip negražiai atrodančių pomidorų.

Žinoma, šie gabaliukai nebetinka salotoms, tačiau galite lengvai pasigaminti labai skanų ir gardų padažą žiemai.

Toks pomidorų padažas taip pat puikiai tinka prie makaronų ir net prie mėsos.

Receptą jums radome „YouTube“ kanale.

Jums reikės:

  • 1 kilogramo pomidorų (ir vėlyvų, ir suskilusių, ir susiraukšlėjusių, bet kokiu atveju, padažas bus puikus!)
  • 350 g paprikų
  • Bazilikų ryšulėlio (90 g)
  • Ryšulėlio krapų (60 g)
  • Ryšulėlio petražolių (50 g)
  • 6 česnakų skiltelių
  • Valgomojo šaukšto druskos
  • 1,5 šaukšto cukraus
  • 1 valgomojo šaukšto 9% acto,
  • 300 gramų svogūnų
  • Kalendros
  • Juodųjų pipirų
  • 80 ml aliejaus

Taip pat reikės:

  • trijų 500 ml talpos stiklainių

Gaminimo eiga:

Paruoškite daržoves.

Nuplaukite ir nusausinkite pomidorus.

Supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į smulkintuvą.

Sudėkite griežinėliais supjaustytus ir nuvalytus svogūnus.

Nuplaukite paprikas, išimkite sėklas ir suberkite susmulkintas paprikas į smulkintuvą.

Galiausiai nuvalykite česnakus ir suberkite į trintuvą prie kitų ingredientų.

Dabar supilkite mišinį į gilų puodą.

Įberkite druskos, pipirų, išmaišykite ir virkite 35 minutes.

Tada į keptuvę suberkite smulkiausiai susmulkintas žoleles – bazilikus, petražoles ir krapus.

Įpilkite augalinio aliejaus ir acto.

Viską kartu troškinkite dar 10 minučių.

Nedelsdami supilkite padažą į iš anksto sterilizuotus stiklainius.

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---