Pomidorų padažą naudoju gana dažnai. Jo dedu į makaronus, kruopas, lazaniją, kai kurias sriubas ir daržovių bei mėsos troškinius. Šis paprastas ingredientas suteikia patiekalui ypatingą skonį ir aromatą. Štai kodėl aš visiškai nenaudoju parduotuvėje pirkto pomidorų padažo. Jame nėra daug pomidorų, tačiau pakankamai daug dažiklių, konservantų ir kitų priedų.
Jau kelerius metus namuose gaminu pomidorų padažą iš savo daržo pomidorų ir svogūnų derliaus. Taip esu tikra dėl sudedamųjų dalių kokybės ir sudėtyje kenksmingų medžiagų nebuvimo. Iki pavasario paprastai nelieka nė vieno mano pagaminto stiklainio. Nesvarbu, kiek jų pagaminu, jų niekada nebūna pakankamai!
Kaip pasigaminti naminį pomidorų padažą su svogūnais ir prieskoniais
Geriausias būdas gaminti pomidorų padažą – naudoti dideles, mėsingas ir sultingas daržoves. Tada liksite patenkinti produkto skoniu ir konsistencija.
Sudedamosios dalys:
- Pomidorai 1 kg
- Svogūnai 300g
- Druska 2 šaukštai
- Cukrus 5 šaukštai
- 3 gvazdikėliai
- Lauro lapai 2 vnt.
- Juodieji pipirai (žirneliai) 15 vnt.
- Actas 4 šaukštai
- Saulėgrąžų aliejus 4 šaukštai
Paruošimas:
Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir susmulkinkite trintuvu iki vientisos masės.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Į pomidorus sudėkite daržoves, cukrų, druską, lauro lapus, pipirus ir gvazdikėlius. Leiskite masei užvirti, o po to dar 30-40 minučių virkite ant vidutinės ugnies.
Supilkite actą ir virkite dar 5 minutes. Tada nuimkite padažą nuo ugnies ir išimkite lauro lapus.
Supilkite pomidorų padažą į sterilius stiklainius ir uždarykite dangteliais. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite antklode ir palikite visiškai atvėsti.
Paruoštą pomidorų padažą su svogūnais galima naudoti kaip priedą prie kitų patiekalų arba tiesiog valgyti su duona. Patikinu jus: pastarajam variantui bus labai sunku atsispirti! Jei norite pikantiškesnio skonio, į masę įmaišykite šiek tiek česnakų.