Šiandien skaitytojams pasakosime, kaip gaminami naminiai ledai. Galų gale, tai yra desertas, kurio tiek vaikai, tiek suaugusieji vasarą nori labiausiai. Nepaisant to, kad ingredientai yra labai paprasti, ledai yra labai švelnūs ir skanūs. Tačiau turite būti atsargūs, nes delikatesas sukelia priklausomybę.
Naminiai ledai
Jums reikės:
- 500 ml grietinėlės, 30% riebumo
- 250 g kondensuoto pieno
- 100 g šokolado
- 5 popierinių puodelių po 200 ml
Gaminimas:
Šokoladą susmulkinkite į mažus gabalėlius nedideliame inde, išlydykite garų vonelėje. Tuomet popierinius puodelius sutepkite tirpintu šokoladu. Tolygiai paskirstykite ant dugno ir sienų.
Po to puodelius apverskite, kad nutekėtų šokolado perteklius, ir padėkite į šaldiklį sukietėti. Tuo tarpu pradėkite gaminti ledus.
Kad kremas gerai išsiplaktų, jis turi būti šaltas. Todėl prieš pradedant gaminti, visi produktai turi būti atšaldyti. Grietinėlę plakite trumpai, tik keletą minučių. Turėtų būti pasiekta kreminė konsistencija. Tada plona srovele supilkite kondensuotą pieną į plaktą grietinėlę ir gerai išmaišykite.
Po to išimkite puodelius iš šaldiklio ir užpildykite juos kremine mase. Įstatykite pagaliukus ir nusiųskite atgal į šaldiklį visai nakčiai. O kitą dieną jau galėsite mėgautis savo desertu. Pagal šį receptą šokolado užtenka trims puodeliams, o pačių ledų – 5. Taigi galite pagaminti 2 porcijas ledų be šokolado, arba tiesiog išlydyti daugiau šokolado.
Receptas yra pakankamai paprastas, net vaikai gali lengvai pasigaminti ledų.