Pirmadienis, 31 kovo, 2025

Naujausi

Naminė kepta kiaulienos nugarinė su česnakais ir prieskoniais

Mėsos patiekalai užima ypatingą vietą ant šventinio stalo, o kepta kiaulienos nugarinė gali tapti pagrindiniu Velykų patiekalu.

Ji yra neįtikėtinai minkšta, sultinga, lengvai derinama su bet kokiais garnyrais ir salotomis. Ir ją galite pasigaminti patys.

Kepta kiaulienos nugarinė su česnakais

Šis patiekalas puikiai papuoš jūsų Velykų stalą ir pradžiugins svečius savo skoniu bei aromatu.

kepta kiaulienos nugarinė

Ko jums prireiks:

  • Kiaulienos sprandinė – 1 kg
  • Česnakas, galvutė – 1 vnt.
  • Prieskoniai mėsai – 20 g
  • Malti paprikos milteliai – 10 g
  • Kajeno pipirai – 20 g
  • Druska – 20 g
  • Malti juodieji pipirai – 10 g
  • Saulėgrąžų aliejus – 50 ml

Gaminimo eiga:

Česnaką reikia nulupti ir supjaustyti lazdelėmis. Prieskonius mėsai sumaišykite su paprika, kajeno pipirais, druska ir juodaisiais pipirais.

Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir siauru aštriu peiliu padarykite gilius įpjovimus. Česnako lazdelės apvoliokite prieskonių mišinyje ir įdėkite į įpjovimus.

Likusią prieskonių dalį sumaišykite su aliejumi ir gerai įtrinkite šiuo mišiniu mėsą. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite 2 valandas kambario temperatūroje – kad gerai įsimarinuotų.

Kepimo formą išklokite pergamentu, išvyniokite plėvelę ir įdėkite mėsą į formą. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Įdėkite mėsą į orkaitę 20 minučių.

Tada sumažinkite temperatūrą iki 140 laipsnių ir kepkite dar 60-70 minučių, kol atsiras plutelė.

Paruoštą mėsą perkelkite ant lėkštės, uždenkite folija ir leiskite pastovėti 15 minučių. Tada galite pjaustyti riekelėmis ir patiekti ant stalo.

Patarimai:

  • Mėsą galite marinuoti ilgiau, pvz., per naktį, kad ji būtų dar minkštesnė ir aromatingesnė.
  • Prieskonių mišinį galite keisti pagal savo skonį, pvz., įdėti rozmarinų, čiobrelių ar kitų žolelių.
  • Prie keptos kiaulienos nugarinės puikiai tiks keptos bulvės, daržovės ar salotos.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.rbc.ua/

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---