Penktadienis, 18 balandžio, 2025

Naujausi

Purus, nepaprastai subtilus ir skanus naminis morkų pyragas!

Morkų pyragas yra be cukraus ir miltų, morkos suteikia sultingumo ir saldumo. Jei laikotės dietos, bet vis dar norite kažko saldaus, šis skanus morkų pyragas yra skirtas jums.

Ingredientai:

Pyragui:

Morkos – 250 g;

Avižiniai dribsniai – 8 šaukštai (malti);

Kiaušinio baltymas – 2 vnt.;

Medus – 1 valgomasis šaukštas;

Kokosų drožlės – 1 valgomasis šaukštas;

Kremui:

Pienas – 300 ml;

Kiaušinių tryniai – 2 vnt.;

Varškė – 150 g;

Medus – pagal skonį.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Nulupkite ir sutarkuokite morkas. Sumaišykite baltymus, maltus dribsnius, morkas ir medų. Pridėkite kokoso drožlių.

Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir pripilkite 1 cm tešlos sluoksnį.

Kepkite 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Iškeptą pyragą palaikykite orkaitėje dar 5 minutes.

Tuo metu sumaišykite pieną su tryniais ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol užvirs. Įpilkite medaus, sumaišykite, šiek tiek atvėsinkite. Išplakite su maišytuvu iki vientisos masės.

Supilkite varškę į pieno – medaus masę. Viską išplakite. Biskvitą perpjaukite į kelias dalis ir sutepkite kremu. Pyrago viršų galite papuošti mėtų lapeliais. Palikite pyragą šaldytuve per naktį.

Skanus ir paprastas morkų pyragas – puikus sprendimas šventėms ar paprastoms šeimos vakarienėms. Patiekite jį su arbata ar kava. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---