Fantastiškas garnyro receptas be jokių bulvyčių, kuris yra ir skanus, ir traškus.
Mes radome jums šį receptą internete.
Jums reikės:
- Morkų (apie 1 kg)
- 50 g tarkuoto parmezano
- 2 šaukštų džiūvėsėlių
- Druskos
- Maltų juodųjų pipirų
- Kapotų petražolių
- 4 skiltelių česnako arba tiek, kiek jums patinka (galite naudoti šviežią arba džiovintą)
Gaminimo eiga:
Morkas nulupkite, nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite į 3-4 dalis.
Sudėkite į dubenį, apšlakstykite aliejumi, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jo vienu sluoksniu sudėkite morkas.
Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 min.
Tuo tarpu pasigaminkite mišinį – kuo smulkiau sukapokite česnaką.
Česnaką sudėkite į dubenį, suberkite parmezaną, džiūvėsėlius ir viską gerai išmaišykite.
Atidėkite į šalį, kol galėsite naudoti.
Po 20 minučių išimkite morkas iš orkaitės, apibarstykite jas paruoštu mišiniu, išmaišykite ir dar 10 minučių pašaukite į orkaitę.
Vėl išmaišykite ir įdėkite į orkaitę dar 10 minučių.
Iškeptas morkas sudėkite į lėkštę ir pabarstykite susmulkintomis petražolėmis.
Iš karto patiekite.
Linkime gero skonio!