Tai – labai skanūs pietūs, kuriems paruošti reikės visai nedaug laiko!
Jei vis dar svarstote, ką paruošti pietums, jums tikrai patiks šis receptas.
Kaip garnyrą rekomenduojame rinktis keptas bulves.
Taip pat galite patiekti su bulvių koše, ryžiais ar greitai paruošiamais makaronais.
Jums reikės:
- 4 riekelių kiaulienos kumpio
- Druskos
- Maltų juodųjų pipirų
- 4 česnako skiltelių
- 1 svogūno
- 2 valg. š. garstyčių
- 2 valg. š. aliejaus
- 1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių
- 150-200 ml alaus
- Aliejaus (kepimo skardai ištepti)
- Šiek tiek miltų (nebūtina)
Garnyrui (pasirinktinai):
- Bulvių
- Ryžių
- Makaronų
- Bulvių košės
Kaip gaminti?
Pirmiausia paruošime marinatą:
- Suplakite garstyčias, aliejų ir paprikos miltelius.
- Mėsą supjaustykite griežinėliais.
- Pabarstykite druska ir pipirais.
- Paruoštu marinatu ištrinkite mėsos riekeles.
- Sutrinkite česnaką.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir trumpai pakepinkite česnaką.
- Mėsos riekeles iš abiejų pusių pabarstykite miltais.
- Dėkite į keptuvę (išimkite česnaką, kad nesudegtų).
- Leiskite mėsai apkepti iš abiejų pusių.
- Sudėkite į kepimo skardą, mėsą užpilkite alumi, suberkite česnaką ir pašaukite į orkaitę.
- Kepkite maždaug 1,5 val.
- Kepkite žemesnėje nei 200°C temperatūroje, kol mėsa suminkštės.
- Karts nuo karto patikrinkite, ar mėsa iškepusi. Galite užpilti alumi ar sultiniu.
- Patiekite su pasirinktu garnyru.
Pastaba:
Jei norite, mėsą galite iškepti keptuvėje ir nedėti į orkaitę.
Troškinkite keptuvėje uždengę dangčiu. Jei reikia, įpilkite vandens.
Jei mėsos neapvoliosite miltais, sultys bus skaidrios ir skystesnės, jei apvoliosite miltais, padažas bus tirštesnis.
Skanaus!