Antradienis, 22 balandžio, 2025

Naujausi

Močiutės vyšnių pyragas

Arbatos gėrimas su vyšnių pyragu yra vienas ryškiausių vaikystės prisiminimų. Net ir man suaugus, močiutė manęs vis tiek nepaleidžia namo, kol nesuvalgau bent kąsnio. Dar geriau, dviejų! O štai ir močiutės vyšnių pyrago receptas.

Ingredientai:

  • 200 g sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 1/2 šaukšto cukraus
  • 2 šaukštai miltų
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 šaukštai krakmolo
  • 600 g šviežių vyšnių

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

  1. Į persijotus miltus suberkite cukrų ir kepimo miltelius, sumaišykite.
  2. Į sausus ingredientus įmuškite kiaušinį, supilkite grietinę ir iš anksto atšildytą minkštą sviestą. Tešla turi būti vientisa.
  3. Apvyniokite trečdalį tešlos plastikine plėvele ir padėkite į šaldiklį mažiausiai 30 minučių.
  4. Indo dugną uždenkite kepimo popieriumi (ar naudokite silikoninę kepimo formelę), iškočiokite tešlą.
  5. Ja išklokite formelės dugną, nepamirškite ir šonų (tešlos aukštis turėtų būti apie 2 cm).
  6. Paruoštas vyšnias (nuplautas, be kauliukų ir be sulčių pertekliaus) lengvai apibarstykite krakmolu. Dėkite į formą, paskleisdami po visą plotą.
  7. Ant viršaus užtarkuokite šaldytą tešlą.
  8. Kepkite pyragą 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Įsitikinkite, kad viršus gerai parudavo. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Skaniausios obelų veislės: saldumo simfonija jūsų sode

Obuoliai – vieni populiariausių ir labiausiai vertinamų vaisių pasaulyje. Jų įvairovė stebina: nuo rūgščiai gaivių iki itin saldžių. Tad kokios gi obelų veislės laikomos...

Bulguras – geriausia kruopa lieknėjimui

Kova su antsvoriu dažnai asocijuojasi su alinantčiu alkio jausmu, kuris neretai baigiasi dietos pažeidimais. Vis dėlto, mitybos specialistai ir sveikos gyvensenos ekspertai vienbalsiai išskiria...
---