Toks lengvas paruošimas jus privers aiktelėti!
Sudedamosios dalys:
- Pienas – 1 l
- Rupi druska – 1 valgomasis šaukštas
- Grietinė – 200 ml
- Kiaušiniai – 3 vnt.
Paruošimo būdas:
- Supilkite pieną į puodą, įberkite druskos ir užvirinkite.
- Sumaišykite grietinę ir kiaušinius iki vientisos masės, ir plona srovele supilkite į verdantį pieną, ir taip virkite 3-4 minutes nuolat maišydami.
- Kai tik pasirodys stambūs varškės gabalai, nukelkite nuo ugnies ir supilkite masę per marlę.
- Tada išspauskite, suriškite marlę ir įdėkite į šaldytuvą nakčiai, paspaudus sunkesniu daiktu.
- Pagal skonį įberkite smulkintų krapų arba prieskonių.
Gero apetito!