Daugelį mėnesių išsaugokite braškių kvapą ir skonį ir pagal šį „YouTube“ kanalo receptą – tiesiog sudėkite uogas į stiklainius!
Tai bus tikras lobis žiemą!
Jums reikės:
- 1 250 g šviežių braškių
- 60 g cukraus
- vandens, tiek kiek reikia užpildyti stiklainius
Gaminimo eiga:
Braškes nuplaukite ir nuimkite kotelius.
Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Užpildykite stiklainius braškėmis.
Kelis kartus pakratykite stiklainius, kad tilptų kuo daugiau braškių.
Tada užpilkite uogas cukrumi ir įpilkite vandens.
PATARIMAS: Braškes galima paruošti nenaudojant cukraus ir, tinkamai laikant, jos šviežios gali išbūti iki 1 metų.
Sandariai uždarykite dangtelius ir įdėkite stiklainius dangteliais žemyn į puodą su vandeniu.
Vanduo turėtų siekti maždaug pusę stiklainių.
Padėkite puodą ant viryklės, leiskite vandeniui užvirti. Po to virkite ant stiprios ugnies dar apie 25 minutes.
Praėjus šiam laikui, išjunkite viryklę ir palikite stiklainius dar 2 valandas karštame vandenyje.
Tada išimkite stiklainius su braškėmis, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite visiškai atvėsti.
PATARIMAS: patikrinkite, ar dangteliai tikrai gerai uždaryti.
Jei jie nesandarūs – stiklainius virkite dar 10 minučių arba uždėkite naujus dangtelius.
Viskas, paruošta!
Linkime sėkmės ir gero apetito!
Vaizdo pamoka:
Braškės, virtos be cukraus
Šį patarimą radau internete, nes mano vyras ir mama serga diabetu, todėl paprastos uogienės su cukrumi jie negali valgyti.
Tai puikus būdas išsaugoti natūralų vaisių skonį ir mėgautis sveikiausia virtų gėrybių forma! Būtinai pasirinkite prinokusias ir saldžias uogas, kuriuose nėra pažeidimų, puvimo ar pelėsių požymių. Rinkitės tik aukščiausios klasės vaisius, juk tai darote sau ir savo šeimai!
Kaip tai padaryti?
Pirmiausia sterilizuokite stiklainius – galite naudoti karštą vandenį arba, pavyzdžiui, naudoti mikrobangų krosnelę. Aš dangtelius ir stiklainius sterilizuoju mikrobangų krosnelėje, o tada karštus stiklainių dangtelius ir jų kraštus išvalau alkoholiu.
Į stiklainius iki pat viršaus sudėkite braškes ir pabarstykite trupučiu druskos – ji veikia panašiai kaip kepant pyragus, druska skatina saldumą ir kartu yra konservantas!
Skaičiau, kad kai kurie žmonės druskos visai nededa, bet aš jos šiek tiek dedu. Tokiu būdu paruoštus stiklainius sandariai uždarykite su dangteliu. Paruoštus stiklainius sterilizuokite. Po jos uogos išleidžia sultis ir yra saldžios net be jokio cukraus.
Tačiau jei vis tiek norite pasaldinti, naudokite medų, kurį prieš sterilizavimą įmaišykite į vaisius ir kelias valandas leiskite pabūti – tada sudėkite į stiklainius (naudokite apie 2–3 šaukštus medaus 1 kg vaisių).
5 minutes sterilizuokite puode, 80–90 laipsnių temperatūroje. Pamatysite, kad uogos išleido sultis – sultys ir yra pagrindinis konservantas, todėl pažiūrėkite, ar uogos apsemtos stiklainiuose sultimis, jei ne, kurį laiką dar sterilizuokite.
Apverskite stiklainius dangteliais žemyn, uždenkite antklode ir leiskite visiškai atvėsti. Laikykite šaltai kaip ir įprastas uogienes. Žinoma, dangtelis neturi išsipūsti ar kitaip atsilaisvinti. Vaisiai turi puikų skonį, jie tiesiog saldūs ir skanūs! Skanaus!