Man patinka gaminti! Kai internete randu naują gerai žinomo patiekalo receptą, puolu pagal jį gaminti. Tačiau aš neturiu pakankamai laiko maisto gaminimui. Manau, kad daugelis šeimininkių mane supras. Kai yra daug ką veikti, bet noriu valgyti, į pagalbą ateina mėsos užkepėlė su kopūstais.
Ar jums patinka balandėliai? Jei taip, šis receptas jums patiks. Pirmasis įspūdis, paragavus šios užkepėlės, buvo toks pat, kaip po močiutės balandėlių. Bet užkepėlė pagaminama daug lengviau.
Jums reikės:
- Maltos jautienos 700 g
- Svogūnų 2 vnt.
- Pomidorų 200 g
- Česnakų 5 skiltelių
- Pomidorų padažo 2 šaukštų
- Grietinės 200 g
- Paprikos miltelių 1 šaukštelio
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Kietojo sūrio pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejaus kepimo indui sutepti
- Krapų 20 g
Gaminimas:
Česnaką, pomidorus ir svogūnus sumalkite mėsmale arba maišytuvu. Gautą daržovių masę sumaišykite su malta mėsa, druska ir pipirais.
Susmulkinkite kopūstus, pasūdykite, apibarstykite paprikos milteliais ir sugniaužykite rankomis. Leiskite sultims nutekėti ir kopūstams šiek tiek suminkštėti.
Kepimo indą ištepkite aliejumi. Paskleiskite pusę kopūstų, ant viršaus išskirstykite faršą ir likusius kopūstus. Po to sumaišykite grietinę su pomidorų pasta, smulkintais krapais ir užpilkite ant paruošto kepti patiekalo.
Patiekalą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių, apie valandą. Kai liks apie 10 minučių iki kepimo pabaigos, pabarstykite sūriu.