Sekmadienis, 20 balandžio, 2025

Naujausi

Mėsos sraigės. Neįtikėtino skonio patiekalas kiekvienai progai!

Šios mėsos sraigės yra panašios į čeburekus, tik jos gaminamos lengviau ir yra skanesnės. Jas galima gaminti bet kokia proga ir net pasiimti į išvyką.

MĖSOS SRAIGĖS

Jums reikės:

  • 250 g varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 800 g maltos vištienos
  • 1-2 šaukštai acto (9%)
  • 20 ml augalinio aliejaus
  • 260 g miltų
  • 1 šaukštelis sodos
  • druskos, pipirų, paprikos, česnakų pagal skonį

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Norėdami paruošti tešlą, varškę supilkite į patogų indą, sutrinkite šakute ir supilkite kiaušinius, augalinį aliejų ir druską. Gerai išmaišykite. Užgesinkite sodą su actu ir supilkite į tešlą. Suberkite visus miltus, išmaišykite. Minkykite tešlą rankomis. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo. Jei tešla prilimpa prie kočėlo – pabarstykite jį miltais.

Norėdami paruošti įdarą, maltą vištieną suberkite į gilų dubenį. Pagal skonį įberkite druskos, paprikos miltelių, maltų juodųjų pipirų ir truputį česnako granulių arba smulkinto šviežio českano. Taip pat, jei norite, galite pridėti kapoto svogūno. Kruopščiai išmaišykite maltą mėsą.

<a style=Mėsos sraigės" width="700" height="335" />

Paskleiskite mėsą ant tešlos paviršiaus, palikite 2 centimetrų tarpus iki kraštų. Geriau, kad mėsos sluoksnis būtų plonas. Suvyniokite ir gerai suspauskite. Tešlą vyniokite į ritinį, naudodami kepimo popierių arba silikoninį kilimėlį. Užtvirtinkite kraštus. Sutepkite peilį ir darbinį paviršių augaliniu aliejumi, tada supjaustykite ritinėlį mažais maždaug 2 centimetrų pločio gabalėliais.

Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir apkepkite sraigės ant vidutinės ugnies 3 minutes iš kiekvienos pusės iki auksinės spalvos. Jei reikia, galite sumažinti kaitrą. Sudėkite sraiges ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Kepkite apie 15–20 minučių 180 laipsnių temperatūroje po folija.

Mėsos sraigės paruoštos! Patiekite jas su mėgstamomis daržovėmis ir norimu padažu.

Mėsos sraigės

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Istorikė papasakojo, ką valgė Jėzus Kristus

Ar kada nors susimąstei, ką valgė Jėzus Kristus savo kasdienybėje? Nors daugelis žino apie simbolinius produktus, tokius kaip nerauginta duona ir vynas per Paskutinę...

Šie du produktai mažina kraujospūdį efektyviau nei atsisakymas druskos

Druskos ribojimas jau seniai laikomas pagrindiniu būdu sumažinti arterinį kraujospūdį. Tačiau nauji tyrimai rodo, kad kai kurie produktai gali būti dar efektyvesni ir juos...
---