Penktadienis, 7 kovo, 2025

Naujausi

Vištienos šnicelis – močiutės receptas

Vištienos šnicelis – tai klasikinis patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam pietų stalui, tiek šventiniam vakarui.

Vištienos šnicelis – receptas

Šis patiekalas yra mėgstamas dėl savo paprastumo, greito paruošimo ir sultingos mėsos, padengtos traškia plutele.

Šnicelis receptas

Ingredientai:

  • 4 vištienos krūtinėlės filė
  • 1 puodelis miltų
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1,5 puodelio džiūvėsėlių
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 0,5 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 0,5 arbatinio šaukštelio paprikos miltelių (nebūtina)
  • Augalinis aliejus kepimui

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Paruošimas:
  1. Mėsos paruošimas:
    • Vištienos krūtinėles perpjaukite horizontaliai, kad gautumėte plonesnius kepsnius.
    • Uždenkite mėsą maistine plėvele ir lengvai išmuškite mėsos plaktuku, kad kepsniai būtų vienodo storio. Tai padės mėsai kepti tolygiai ir greičiau.
    • Apibarstykite mėsą druska ir pipirais iš abiejų pusių. Jei norite, galite pridėti paprikos miltelių ar kitų mėgstamų prieskonių.
  2. Paniravimas:
    • Paruoškite tris gilius indus: vieną su miltais, antrą su išplaktais kiaušiniais, trečią su džiūvėsėliais.
    • Kiekvieną kepsnį pirmiausia apvoliokite miltuose, kad jie tolygiai padengtų mėsą.
    • Tada pamirkykite kepsnį išplaktuose kiaušiniuose, kad paniruotė gerai priliptų.
    • Galiausiai, apvoliokite kepsnį džiūvėsėliuose, gerai prispausdami, kad džiūvėsėliai tolygiai padengtų mėsą.
  3. Kepimas:
    • Į didelę keptuvę įpilkite pakankamai aliejaus, kad kepsniai galėtų laisvai plaukioti. Įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies.
    • Atsargiai dėkite paniruotus kepsnius į įkaitintą aliejų. Kepkite iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs (apie 3-5 minutes kiekvieną pusę).
    • Iškeptus kepsnius dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.
  4. Patiekimas:
    • Vištienos šnicelius patiekite karštus su mėgstamu garnyru: bulvių koše, keptomis bulvėmis, ryžiais ar šviežiomis salotomis.
    • Galite patiekti su citrinos skiltele, kuri suteiks šniceliams gaivumo.

Patarimai:

  • Jei norite, kad šniceliai būtų dar traškesni, galite į džiūvėsėlius įmaišyti šiek tiek tarkuoto parmezano sūrio.
  • Vietoj džiūvėsėlių galite naudoti panko džiūvėsėlius, kurie suteiks šniceliams ypatingą traškumą.
  • Jei neturite mėsos plaktuko, galite naudoti kočėlą ar kitą sunkų daiktą, kad išmuštumėte mėsą.
  • Kepant šnicelius, svarbu, kad aliejus būtų pakankamai įkaitęs, kitaip kepsniai sugers per daug riebalų ir nebus traškūs.

Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.rbc.ua/

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Testas: ar esate linkęs neištikimybei?

Pasąmonė apie mus žino daugiau nei mes įtariame. Štai kodėl iliuzijų testai veikia nepriekaištingai. Visiškai negalvodami žvilgsniu pasirinkite vieną objektą, o tada perskaitykite tikslią...

Kuria poza miegate jūs? Nustebsite sužinoję ką tai padės jums atskleisti!

Ar kada nors susimąstėte, kaip jūsų mėgstama miego poza gali atskleisti jūsų asmenybės bruožus? Miego poza – tai ne tik įprastas kūno padėtis poilsio...
---