Vištienos šnicelis – tai klasikinis patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam pietų stalui, tiek šventiniam vakarui.
Vištienos šnicelis – receptas
Šis patiekalas yra mėgstamas dėl savo paprastumo, greito paruošimo ir sultingos mėsos, padengtos traškia plutele.
Ingredientai:
- 4 vištienos krūtinėlės filė
- 1 puodelis miltų
- 2 dideli kiaušiniai
- 1,5 puodelio džiūvėsėlių
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 0,5 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 0,5 arbatinio šaukštelio paprikos miltelių (nebūtina)
- Augalinis aliejus kepimui
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Paruošimas:- Mėsos paruošimas:
- Vištienos krūtinėles perpjaukite horizontaliai, kad gautumėte plonesnius kepsnius.
- Uždenkite mėsą maistine plėvele ir lengvai išmuškite mėsos plaktuku, kad kepsniai būtų vienodo storio. Tai padės mėsai kepti tolygiai ir greičiau.
- Apibarstykite mėsą druska ir pipirais iš abiejų pusių. Jei norite, galite pridėti paprikos miltelių ar kitų mėgstamų prieskonių.
- Paniravimas:
- Paruoškite tris gilius indus: vieną su miltais, antrą su išplaktais kiaušiniais, trečią su džiūvėsėliais.
- Kiekvieną kepsnį pirmiausia apvoliokite miltuose, kad jie tolygiai padengtų mėsą.
- Tada pamirkykite kepsnį išplaktuose kiaušiniuose, kad paniruotė gerai priliptų.
- Galiausiai, apvoliokite kepsnį džiūvėsėliuose, gerai prispausdami, kad džiūvėsėliai tolygiai padengtų mėsą.
- Kepimas:
- Į didelę keptuvę įpilkite pakankamai aliejaus, kad kepsniai galėtų laisvai plaukioti. Įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies.
- Atsargiai dėkite paniruotus kepsnius į įkaitintą aliejų. Kepkite iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs (apie 3-5 minutes kiekvieną pusę).
- Iškeptus kepsnius dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.
- Patiekimas:
- Vištienos šnicelius patiekite karštus su mėgstamu garnyru: bulvių koše, keptomis bulvėmis, ryžiais ar šviežiomis salotomis.
- Galite patiekti su citrinos skiltele, kuri suteiks šniceliams gaivumo.
Patarimai:
- Jei norite, kad šniceliai būtų dar traškesni, galite į džiūvėsėlius įmaišyti šiek tiek tarkuoto parmezano sūrio.
- Vietoj džiūvėsėlių galite naudoti panko džiūvėsėlius, kurie suteiks šniceliams ypatingą traškumą.
- Jei neturite mėsos plaktuko, galite naudoti kočėlą ar kitą sunkų daiktą, kad išmuštumėte mėsą.
- Kepant šnicelius, svarbu, kad aliejus būtų pakankamai įkaitęs, kitaip kepsniai sugers per daug riebalų ir nebus traškūs.
Skanaus!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
Šaltinis: https://www.rbc.ua/

Demo text