Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Ypač skanu, kaip restorane: su šiuo marinatu bet kokia mėsa taps minkšta ir skani

Tai puiki greitos vakarienės idėja – sultinga ir švelni vištienos filė su skaniu glajumi. Mėsa skani ir nepaprastai aromatinga!

Sudedamosios dalys:

  • Vištienos filė – 4 vienetai
  • Druska – pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį
  • Sviestas – 60 g
  • Česnakas – 4-5 skiltelės
  • Sojų padažas – 1 valgomasis šaukštas
  • Balzaminis actas – 1,5 valgomojo šaukšto
  • Medus – 90 g

Papuošimui:

  • Žali svogūnų laiškai
  • Sezamas

Gaminimo eiga:

Vienoje krūtinėlės pusėje padarykite įpjovas.

Druska ir pipirais pabarstykite abi puses.

Vištieną iš abiejų pusių apvoliokite miltuose. Susmulkinkite česnaką.

Keptuvėje ištirpinkite 40 g sviesto ir sudėkite vištienos gabalėlius. Vištieną kepkite ant vidutinio karštumo ugnies iš abiejų pusių, kol ji taps auksinės spalvos (po pora minučių iš kiekvienos pusės).

Tada į vidurį įdėkite 20 g sviesto, ištirpinkite jį, sudėkite smulkintą česnaką, išmaišykite ir supilkite 1 valgomąjį šaukštą sojų padažo, 1,5 valgomojo šaukšto balzaminio acto ir 90 g medaus.

Sumaišykite marinatą ir sudėkite vištieną taip, kad ji keptuvėje būtų nesuspausta.

Kepkite vištieną dar minutę, tada apverskite ir dar minutę apkepkite iš kitos pusės. Glazūruota vištienos filė paruošta! Sudėkite mėsą į lėkštę ir silikoniniu šepetėliu aptepkite vištieną marinatu iš keptuvės.

Viršų pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir skrudintomis sezamo sėklomis.

Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---