Skanesnės vištienos nebūna! Minkšta mėsa kreminiame grybų padaže

1 min. skaitymo

Ingredientai

  • vištienos blauzdelės – 6 vnt.,
  • česnakai – 5 skiltelės,
  • pomidorai – 2 vnt.,
  • pievagrybiai – 250 g,
  • sviestas – 50 g,
  • augalinis aliejus – 30 ml,
  • druska, pipirai, bazilikas – pagal skonį,
  • grietinėlė – 300 ml,
  • miltai – 1 valgomasis šaukštas,
  • žalumynai pagal skonį.

Gaminimo eiga

  1. Nuplaukite blauzdeles ir nusausinkite. Suberkite visus prieskonius ir palikite bent keliolikai minučių pasimarinuoti.
  2. Apkepkite sviesto ir augalinio aliejaus mišinyje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Išimkite blauzdeles ant lėkštės.
  3. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite 7 minutes tuose pačiuose riebaluose.
  4. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Grybus supjaustykite gabalėliais ir suberkite į svogūnus, pakepinkite. Suberkite gabalėliais supjaustytus pomidorus, pagal skonį pasūdykite ir suberkite pipirus, troškinkite kelias minutes. Tada suberkite miltus ir grietinėlę, išmaišykite.
  5. Į grybų padažą sudėkite mėsą, uždenkite ir troškinkite 20 min. Patiekite pabarstę žalumynais.

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *