Dieviškai švelnus paštetas, kurį pagamins kiekvienas

1 min. skaitymo

Ingredientai:

  • vištienos kepenys – 600 g,
  • svogūnai – 100 g,
  • morkos – 100 g,
  • sviestas – 80 g,
  • grietinėlė – 200 ml,
  • druska, pipirai, žolelės, prieskoniai – pagal skonį.

Gaminimo eiga:

Kepenėles supjaustykite gabalėliais.

Susmulkinkite svogūną, o morkas sutarkuokite stambia tarka.

Kepkite daržoves augaliniame aliejuje, kol suminkštės.

Įpilkite truputį vandens ir troškinkite apie 10 minučių, kol vanduo išgaruos.

Kepkite kepenėles aliejuje, kol jos bus auksinės-rudos spalvos, tada įmeskite sviesto gabalėlį ir sumažinkite ugnį iki minimumo. Troškinkite, kol suminkštės.

Supilkite grietinėlę ir troškinkite dar 5 minutes.

Viską perkelkite į maisto smulkintuvą, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, ir sumalkite iki vientisos masės.

Pagamintą paštetą sudėkite į indą, atvėsinkite ir padėkite porai valandų į šaldytuvą.

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *