Klasikinis prancūziškas apkepas yra labai gardus ir greitas patiekalas. Tai suprantama, nes po klampiu keptu sūrio sluoksniu nėra nieko nereikalingo. Ir vis dėlto, kartais gali atrodyti, kad kažko trūksta…
Mūsų redakcija surizikavo, nes prancūziškas mėsos apkepas nėra tobulas, o dabar jūs tiesiog turite įvertinti šį šedevrą. Šis apkepas nereikalauja garnyro. Kai kuriuose restoranuose tokie patiekalai labai populiarūs.
Jums reikės:
- Kiaulienos 1 kg
- Svogūnų 3 vnt.
- Pomidorų 3 vnt.
- Bulvių 4 vnt.
- Česnakų 4 skiltelių
- Kietojo sūrio 250 g
- Žalumynų pagal skonį
- Druskos pagal skonį
- Pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Paruoškime ingredientus, jų nemaišydami. Supjaustykite mėsą gabalėliais ir pagardinkite druska bei pipirais. Bulves ir sūrį sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite žiedais, o pomidorus – pusžiedžiais.
Kepimo skardą patepkite aliejumi, ant jos dėkite mėsą, svogūnus, tarkuotas bulves. Dabar pomidorus aptepkite majonezu ir pridėkite dar bulvių. Uždenkite folija ir pašaukite į orkaitę 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Neišjunkite orkaitės. Nuimkite foliją, ant mėsos ir daržovių išspauskite česnaką ir gausiai pabarstykite sūriu. Pašaukite į orkaitę dar 5 minutėms.