Džiaugsmingiausias laikas per bet kurią išvyką yra šašlykai. Tačiau tikrai skanus patiekalas gaunamas tik tuo atveju, jei jam viskas yra iš anksto paruošta. Štai kodėl mes siūlome jums paruošti prašmatnius kiaulienos šašlykus su svogūnais pagal tradicinį receptą.
Jums nereikės specialių prieskonių ir prieskonių, taip pat kitų „slaptų“ ingredientų. Viskas padaryta kuo paprasčiau ir greičiau. Vienintelis dalykas, apie kurį norėčiau jums pasakyti iš anksto, yra tas, kad jums reikia gero švaraus plastikinio maišo ar net dviejų. Šiais laikais tokį turtą galima gauti be jokių problemų.
KIAULIENOS ŠAŠLYKAI SU SVOGŪNAIS
Jums reikės:
- 1,5 kg kiaulienos šonkaulių
- 1,5 kg kiaulienos nugarinės
- druskos pagal skonį
- 1 kg svogūnų
- maltų juodųjų pipirų
- džiovintų bazilikų pagal skonį
Gaminimas:
Nulupkite nugarinę ir supjaustykite. Vidutiniškai 1,5–2 cm, per ploni gabalai bus sausi, ir mums to nereikia.
Supjaustykite šonkaulius į dalis, neišimdami plėvelės.
Išprieskoniuokite mėsą iš visų pusių.
Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Supilkite juos į maišą ir minkykite, kad išskirtų šiek tiek sulčių. Toliau visą mėsą sudėkite į maišą ir padėkite į šaldytuvą 24 valandoms. Mes rekomenduojame naudoti 2 maišus, kad niekas neištekėtų.
Po dienos ištraukite mėsą, suverkite ant iešmų ar išdėliokite ant grotelių. Būtinai palaukite, kol viskas gera iškeps.
Mėsą kepti, žinoma, geriausia ant anglių. Atvira ugnis greitai sudegins mėsos paviršių, tačiau viduje ji liks neiškepusi.
Tikriausiai neverta kartoti atsižvelgiant į tai, kad kiauliena turėtų būti gerai iškepta. Iš tiesų, kiauliena, deja, nėra saugiausia mėsa, jei ją paliekate tik pusiau iškeptą ir mes labai rekomenduojame jos nevalgyti.