Tradicinis kiaulienos vyniotinis gali būti dar sultingesnis ir dar skanesnis nei ant grotelių kepti kepsniai. Įdarui prireiks vos 100 g šoninės: tai suteiks patiekalui daugiau sultingumo ir užtikrins dar geresnį skonį.
Jums reikės:
- 1,5 kilogramo kiaulienos
- 9 česnakų skiltelių
- 1 citrinos žievelės
- Augalinio aliejaus
- 2 rozmarino šakelių
- Žiupsnelio čili pipirų
- 100 gramų šoninės
- 30 gramų saulėje džiovintų pomidorų
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų
Kaip gaminti?
Kelių centimetrų atstumu įpjaukite kiaulieną, suvyniokite į maistinę plėvelę ir išmuškite.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, pakepinkite smulkintą citrinos žievelę ir smulkintą česnaką. Įdėkite rozmarino šakeles ir suberkite čili pipirus, kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes.
Išimkite rozmarino šakeles. Likusį keptuvės turinį supilkite į trintuvę. Įdėkite šoninę ir saulėje džiovintus pomidorus. Viską gerai susmulkinkite.
Išmuštą mėsą pabarstykite druska ir pipirais. Gauta prieš tai tyre ištepkite kiaulienos paviršių. Suvyniokite į vyniotinį.
Kepkite 90 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Skanaus!
Vaizdo įrašo medžiaga: