Kreminė kiauliena yra būtent tai, ko svečiai tikisi atvykę. Tai ir šventinis, ir kasdienis patiekalas, kuris dažniausiai patiekiamas kaip užkandis, vietoj jau atsibodusios dešros.
Kiaulieną su grietinėle galite gaminti orkaitėje. Kiaulienai impregnuoti naudokite įprastą medicininį švirkštą ir savo nuožiūra rinkitės prieskonius. Mes pasiūlysime savo idealios impregnuotos mėsos versiją.
Jums reikės:
- Kiaulienos 1 kg
- Grietinėlės 100 ml
- Česnakų 5 skiltelių
- Druskos 1 šaukštelio
- Itališkų žolelių 1 šaukštelio
- Garstyčių 1 šaukštelio
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Sumaišykite grietinėlę su sutrintu česnaku, druska ir garstyčiomis. Mišinį išspauskite per kelis sluoksnius sulankstytą marlę, o likusią masę suberkite į atskirą dubenį.
Kiaulienos gabalėlį nuvalykite popieriniu rankšluosčiu, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Tada švirkštu suleiskite grietinėlę su prieskoniais. Švirkškite dažnai po 2 ml kiekvieną kartą. Naudokite ne mažiau kaip 60 ml!
Sumaišykite likusius tirščius su itališkomis žolelėmis ir pipirais, tada jais įtrinkite mėsos gabalėlį ir suvyniokite į foliją (2–3 sluoksnius). Įsitikinkite, kad kiauliena yra sandariai supakuota, kitaip prarasite vertingas sultis.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 1 valandą 40 minučių.
Išvyniokite patiekalą prieš pat patiekiant. Geriausia mėsą laikyti šaldytuve porą valandų, bet galite ją patiekti karštą arba šaltą.