Kiauliena dar niekada nebuvo tokia švelni ir sultinga.
Prireiks vos 4 ingredientų, ir galėsite mėgautis tiesiog burnoje tirpstančiu patiekalu.
Dabar kiaulieną gaminu tik taip!
Išbandykite šį receptą: jis jus tikrai maloniai nustebins.
Jums reikės:
- 1,5 kg kiaulienos
- 2 svogūnų
- 1 šaukštelio garstyčių
- šiek tiek sojos padažo
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- kepimo maišelio
- medaus (nebūtina)
- daržovių (pagal skonį)
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Kaip gaminti?Mėsą nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
Supjaustykite mažais gabalėliais.
Sumaišykite su druska, pipirais, garstyčiomis ir sojų padažu.
Gerai išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis būtų gerai padengtas prieskoniais.
PATARIMAS: nepersistenkite su sojos padažu, kad mėsa nebūtų kieta.
Uždenkite dubenį.
Padėkite į šaldytuvą ir palikite marinuotis 2-3 valandas.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Sudėkite į kepimo maišelį kartu su marinuota mėsa.
Užriškite maišelį ir dantų krapštuku padarykite keletą skylučių.
Padėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 200°C temperatūroje maždaug 60 minučių.
Atidarykite maišelį ir kepkite dar 10-15 minučių.
Patiekite su mėgstamomis daržovėmis, salotomis ar kitokiu garnyru.
Mėsą taip pat galite kepti su grybais ar daržovėmis.
Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, į padažą galite įmaišyti šiek tiek medaus.
Skanaus!