Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Kodėl kepant kepenėles reikia įdėti krakmolo?

Šiandien noriu pasidalinti nedideliu triuku su tais, kurie mėgsta keptas kepenėles. Pagrindinė užduotis, ruošiant tokį patiekalą, yra atsikratyti kvapo, suteikti gražią, apetitą keliančią išvaizdą. Norimą rezultatą galima pasiekti marinuojant kepenėles krakmolu.

Šiuo būdu kepu jautienos, kiaulienos ar ėrienos kepenėles. Visada gaunasi gražūs ir minkšti gabalėliai. Ir todėl norisi gaminti patiekalą vėl ir vėl. Tik vienas ingredientas dramatiškai pakeis jūsų mėgstamo produkto skonį. Receptas mane iškart suintrigavo.

Jums reikės:

  • Jautienos kepenėlių 500 g
  • Kiaušinio 1 vnt.
  • Krakmolo 1 valgomojo šaukšto
  • Svogūnų 2 vnt.
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
  • Saulėgrąžų aliejaus 20 ml

Gaminimas:

Nuplaukite kepenėles, supjaustykite vidutiniais gabalėliais. Pagardinkite druska ir pipirais.

kepenėles

Kiaušinį išplakite su krakmolu, užpilkite kepenėles ir gerai išmaišykite. Palikite 40-60 minučių pastovėti.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, po 2 minutes pakepkite kiekvieną gabalėlį iš abiejų pusių.

kepenėles

Atskirai pakepinkite svogūną, supjaustytą pusžiedžiais, kol pasidarys skaidrus. Sumaišykite svogūną ir kepenis, troškinkite ant vidutinės ugnies 10-15 minučių.

Skanūs blizgantys gabalėliai tiks su bulvių koše, virtais grikiais ar ryžiais. Esu tikra, kad dabar kepsite kepenėles šiuo vieninteliu būdu!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...

Iki 2025 m. sausio pabaigos 3 Zodiako ženklai pagaus sėkmę už uodegos

2025-ieji metai bus sėkmingi kiekvienam iš mūsų. Jie atvers naujas galimybes ir atneš reikšmingų permainų visose gyvenimo srityse. Šie pokyčiai mus nuves prie didesnių...
---