Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Mėsos ir bulvių apkepas su pomidorais. Greita vakarienė viename inde

Klasikinis prancūziškas apkepas yra labai gardus ir greitas patiekalas. Tai suprantama, nes po klampiu keptu sūrio sluoksniu nėra nieko nereikalingo. Ir vis dėlto, kartais gali atrodyti, kad kažko trūksta…

Mūsų redakcija surizikavo, nes prancūziškas mėsos apkepas nėra tobulas, o dabar jūs tiesiog turite įvertinti šį šedevrą. Šis apkepas nereikalauja garnyro. Kai kuriuose restoranuose tokie patiekalai labai populiarūs.

apkepas

Jums reikės:

  • Kiaulienos 1 kg
  • Svogūnų 3 vnt.
  • Pomidorų 3 vnt.
  • Bulvių 4 vnt.
  • Česnakų 4 skiltelių
  • Kietojo sūrio 250 g
  • Žalumynų pagal skonį
  • Druskos pagal skonį
  • Pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Paruoškime ingredientus, jų nemaišydami. Supjaustykite mėsą gabalėliais ir pagardinkite druska bei pipirais. Bulves ir sūrį sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite žiedais, o pomidorus – pusžiedžiais.

Kepimo skardą patepkite aliejumi, ant jos dėkite mėsą, svogūnus, tarkuotas bulves. Dabar pomidorus aptepkite majonezu ir pridėkite dar bulvių. Uždenkite folija ir pašaukite į orkaitę 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Neišjunkite orkaitės. Nuimkite foliją, ant mėsos ir daržovių išspauskite česnaką ir gausiai pabarstykite sūriu. Pašaukite į orkaitę dar 5 minutėms.

apkepas

Geriausia šiame recepte yra tai, kad jis nėra klasikinis, todėl tiks bet kokia mėsa. Tiesiog nepamirškite pirmiausia gerai pamarinuoti jautienos, jei jos norisi ar turite. Mes rekomenduojame gaminti ir patiekti porcijomis.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---