Visame pasaulyje žinomas virtuvės šefas Aldo Zilli neseniai pasidalino labai įdomiu faktu apie karališkąją šeimą. Pasirodo, kad princas George’as, vyriausiasis Kate Middleton sūnus, yra aistringas itališkos virtuvės gerbėjas. Naminių Pasta Carbonara (itališkų makaronų patiekalas iš Romos, gaminamas su kiaušiniu, kietu sūriu, sūdyta kiauliena ir juodaisiais pipirais) tikrai negalima sulyginti su italų virėjo patiekalu. Bet mes jums pasakysime, kaip jį skaniai pagaminti namuose.
Aldo Zilly kurį laiką dirbo kartu su princu Williamu labdaringos veiklos tikslais. Ten jis susipažino su karališkąja šeima. Paaiškėjo, kad jaunasis George’as dievina Carbonara patiekalą ir galėtų jį valgyti kiekvieną dieną.
Kate mėgsta gaminti šį patiekalą šeimai, nes tai labai lengvai paruošiamas maistas. Ir jei jūsų vaikams tai labai patinka, tada jūs esate teisingame kelyje. Antras mėgstamiausias patiekalas Kate šeimoje yra pica. Juk vaikams patinka, kai jie gamina specialią picos tešlą bei gali susitepti rankas.
Naminiai Carbonara makaronai
Yra daug šių makaronų gaminimo receptų. Dalinsimės tuo, ką lengviausia pritaikyti gaminant savo namuose.
Galų gale abejojame, ar turite galimybę įsigyti Guanchiale (itališkas sūdytas mėsos produktas) ar pekorino (pikantiškas, aitroko aromato, į marmurą panašus avies pieno sūris).
Ingredientai:
- 400 g spagečių
- 100 g parmezano
- 100 g šoninės
- 3 kiaušinių tryniai
- 150 ml grietinėlės
- 1 skiltelė česnako
- kelios žalumynų šakelės
- druska ir pipirai pagal skonį.
Paruošimas:
- Norėdami pagaminti subtilų kreminį padažą, pirmiausia parmezano sūrį turite sutarkuoti labai smulkia tarka.
- 2. Tada sumaišykite parmezaną su grietinėle ir tryniais. Įberkite druskos ir pipirų, tada gerai viską išmaišykite.
- 3. Virkite spagečius pasūdytame vandenyje. Geriau rinktis produktą, pagamintą iš kietųjų kviečių, tada spagečius bus galima pagaminti al dennte. Tai būsena, kai makaronai išorėje jau yra minkšti, bet viduje vis dar kieti.
4. Tuo metu, kai virs makaronai, šoninę supjaustykite mažomis juostelėmis. Taip pat supjaustykite labai smulkiai česnaką.
5. Kepkite šoninę ant vidutinės ugnies, aliejaus nereikia. Turi pakakti kelių minučių.
6. Tada suberkite česnaką ir po poros minučių spagečius. Ant viršaus užpilkite kreminį padažą ir viską sumaišykite.
7. Dar keletą minučių laikykite Carbonara makaronus keptuvėje, tada galėsite juos patiekti ant stalo.
8. Nevertėtų virti Carbonara iš anksto, tai yra patiekalas, kurį reikia valgyti iš karto.
Ant viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio ir petražolių.
Gero apetito!