Šeštadienis, 19 balandžio, 2025

Naujausi

Mėgstamiausias australų bulvių patiekalas. Išbandykite!

Australai labai mėgsta bulves! Jie jas valgo ir iškylose, ir per pietus bei šventes. Šiandien pristatomas bulvių patiekalas sužavės jus originalumu bei lengvu paruošimu. 

Ingredientai:

bulvės (geriausia šviežios) – 1 kilogramas;

alyvuogių aliejus – 4 valgomieji šaukštai;

druska, pipirai – pagal skonį.

Padažui:

grietinė – 200 gramų;

keli svogūno laiškai;

šviežios mėtos – 1-2 šakelės;

petražolės – 1-2 šakelės;

česnakas – 1 skiltelė;

citrinos sultys – 2 arbatiniai šaukšteliai.

pusryčiai

Gaminimas:

Bulves kruopščiai nuplaukite, nenulupkite. Sudėkite jas į puodą, užpilkite vandens ir virkite maždaug 10-15 minučių. Kol verda bulvės, paruoškite padažą: smulkiai supjaustykite svogūną, mėtas ir petražoles. Dubenyje sumaišykite grietinę, žoleles, susmulkintą česnaką ir citrinos sultis. Sumaišę padėkite į šaldytuvą. Išvirusias bulves nusausinkite. Kepimo skardą sutepkite alyvuogių aliejumi, padėkite šiek tiek atvėsintą bulvę ir, naudodami bulvių košės spaustuvą, suspauskite kiekvieną bulvę, kad ji taptų vientisa ir sutepkite jas alyvuogių aliejumi. Įdėkite kepimo skardą į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepkite, kol paruduos, maždaug 25-30 minučių. Patiekite su grietinės padažu.

1.

2.

bulvių patiekalas

3.

bulvių patiekalas

4.

bulvių patiekalas

5.

bulvių patiekalas

Tikimės, kad šis bulvių patiekalas jums patiks, skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ideali šaltiena Velykoms: skaidri, skani ir be želatinos

Norite Velykoms pasigaminti idealios šaltienos, bet be želatinos? Šis receptas leis jums pasigaminti skaidrią, skanią ir tikrą šaltieną, kuri papuoš šventinį stalą. Šaltiena, kuri...

Šeštadienio Žavesys (balandžio 19 d.): Atleiskite Astro-magią—šiandien dvi Zodiako žvaigždės sužibės drąsiomis naujomis nuotykiais!

Šiandien teikia naują galimybę atrasti naujus hobius, galinčius pakeisti jūsų laisvalaikio praleidimą į nepaprastą patirtį. 🎨🌠 Pasinerkite į mūsų rekomendacijas ir raskite savo kitą...
---