Šeštadienis, 19 balandžio, 2025

Naujausi

Medaus pyrago receptas, pagal kurį gali paruošti net pradedantieji. Šio pyrago skonis nuostabus!

Medaus pyragas nėra vienas paprasčiausių desertų, tačiau pagal šį receptą jį pasigaminti gali tikrai kiekvienas.

„YouTube“ kanale jums radome puikų medaus pyrago receptą.

Jums reikės:

  • Sviesto – 160 g
  • Medaus – 180 g
  • Kepimo sodos – 1,5 arbatinio šaukštelio
  • Kiaušinių – 4 vnt.
  • Druskos – žiupsnelio
  • Cukraus – 150 g
  • Paprastų miltų – 250 g

Kremui:

  • Grietinės 20-25% – 800 g
  • Cukraus pudros – 150 g
  • Vanilinio cukraus – 10 g

Taip pat reikės:

Kepimo formos 42×32 cm

Pyragą reikės kepti 180°C temperatūroje apie 15 minučių

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Į puodą sudėkite supjaustytą minkštą sviestą.

Įdėkite medaus ir ant silpnos ugnies leiskite jam ištirpti.

Įberkite sodos.

Virkite apie 1-2 minutes.

Mišinys turi įgauti gražią karamelinę spalvą.

Supilkite į dubenį ir palaukite, kol masė atvės iki kambario temperatūros.

Tuo tarpu atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos.

Plakite iki putų konsistencijos.

Tada lėtai, nedidelėmis dalimis, į masę įmaišykite cukrų.

Dabar į mišinį lengva srovele įpilkite ištirpintą ir atvėsusią sviesto masę. Kartu viską plakite taip, kad abi medžiagos gerai tarpusavyje susimaišytų.

Galiausiai į tešlą įsijokite miltus ir maišykite, kol gausis vienalytė tešla.

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai supilkite tešlą.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių.

Tada išimkite iš orkaitės, apverskite ir nuimkite kepimo popierių.

Nupjaukite kraštus ir iškepusį biskvitą perpjaukite per pusę.

Dabar padalinkite abu biskvitus per pusę – kad gautųsi dar du sluoksniai. Taip iš viso paruošite 4 paplotėlius.

Galiausiai paruoškite kremą:

Grietinę sudėkite į storą drobę ir palikite kelioms valandoms nuvarvėti. Grietinė sutirštės ir taps kreminės konsistencijos.

Ją išplakite su cukrumi.

Dabar paruoškite galutinį desertą – pakaitomis sutepkite paruoštus biskvitus ir kremą.

Jei nenorite laukti, vietoj grietinės galite naudoti kreminį sūrį.

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ideali šaltiena Velykoms: skaidri, skani ir be želatinos

Norite Velykoms pasigaminti idealios šaltienos, bet be želatinos? Šis receptas leis jums pasigaminti skaidrią, skanią ir tikrą šaltieną, kuri papuoš šventinį stalą. Šaltiena, kuri...

Šeštadienio Žavesys (balandžio 19 d.): Atleiskite Astro-magią—šiandien dvi Zodiako žvaigždės sužibės drąsiomis naujomis nuotykiais!

Šiandien teikia naują galimybę atrasti naujus hobius, galinčius pakeisti jūsų laisvalaikio praleidimą į nepaprastą patirtį. 🎨🌠 Pasinerkite į mūsų rekomendacijas ir raskite savo kitą...
---