Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Marmeladas iš uogienės. Greitas ir skanus desertas

Po žiemos sezono lentynose vis dar yra daug stiklainių uogienės. Tačiau jau visai netrukus reikės virti naujas uogienes! Niekada nemėgau išmesti maisto produktų, todėl marmeladas iš uogienės yra puikus receptas.

Uogienės marmeladą paruošite greitai ir lengvai. Žinoma, net vaikas gali susitvarkyti su receptu. Galite pasirinkti bet kokią uogienę, esančią jūsų lentynose: vyšnių, braškių, serbentų. Ir svarbiausia, jūs būsite tikri, kad deserte nėra jokios chemijos!

Marmeladas

Jums reikės:

  • Serbentų uogienės 200 g
  • Vandens 200 ml
  • Agaro 10 g

Gaminimas:

Užpilkite agarą šaltu vandeniu ir leiskite jam brinkti 10 minučių.

Supilkite agarą į puodą ir užvirkite. Tada supilkite uogienę, perkoštą per sietą. Vėl užvirkite ir virkite dar 2-3 minutes, nuolat maišydami.

Marmeladas

Palikite mišinį apie 10 minučių, kol atvės. Tada supilkite jį į formą, padengtą maistine plėvele. Desertas turėtų pastovėti kambario temperatūroje 30–40 minučių, tada galėsite jį padėti į šaldytuvą.

Išimkite marmeladą iš formos ir supjaustykite porcijomis.

Marmeladas

Jei norite, kad naminis marmeladas būtų elegantiškesnis, prieš patiekdami galite jį apvolioti kokosų drožlėse, cukruje ar cukraus pudroje. Beje, vietoj uogienės galite naudoti virtas šaldytas uogas, jei jos užsigulėjo jūsų šaldiklyje.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---