Nuo pat vaikystės pirmenybę teikdavau česnakams. Kai pradarydavau marinuotų agurkų ar pomidorų stiklainius, pirmiausia visada suvalgydavau česnako skilteles. Marinuoti česnakai yra labai traškūs, sultingi ir malonaus aromato. Labai džiaugdavausi, jei stiklainyje česnako skiltelių būdavo pakankamai daug. Kai užaugau, pradėjau ruošti marinuotus česnakus be jokių kitų daržovių: paruošti marinuotus česnakus yra labai paprasta, o šių daržovių skonis yra tiesiog pasakiškas!
Jums reikės:
- 2 kg česnakų
- 300 ml obuolių sidro acto
- 1,5 arb. š. druskos
- 1 arb. š. citrinos rūgšties
- 0,5 citrinos
- 4 lauro lapų
- Vandens
Kaip gaminti?
Paruoškite česnakus: nupjaukite žalius stiebus ir šaknis, nuimkite viršutinę luobelę, kad skilteles dengtų plonas sluoksnis. Nuplaukite ir nusausinkite.
Česnako galvutes sudėkite į stiklainius. Įdėkite du lauro lapus ir 4 skilteles citrinos.
Paruoškite sūrymą: sumaišykite druską, citrinos rūgštį ir obuolių sidro actą. Maišykite tol, kol druska ištirps.
Užpilkite česnakus paruoštu marinatu. Likusią stiklainių dalį užpildykite geriamuoju vandeniu.
Uždarykite dangtelius, suplakite ir marinuokite šaldytuve mažiausiai 15 dienų.
Galite net neabejoti, kad šiuos česnakus jūsų šeimos nariai suvalgys labai greitai. Kai tik atidarysite stiklainį, česnakų kaipmat nebeliks. Taip pat šiais česnakais galėsite pagardinti raugintų kopūstų ar tradicines itališkas salotas. Skanaus!