Mano šeimos nariai nelabai mėgsta konservuotų vaisių ir daržovių. Vyras gali retkarčiais suvalgyti raugintą agurką, o vaikai kartą per metus paprašo kompoto. Vis dėlto, konservuotas daržoves ruošiu kasmet, ir tą darau dėl savęs. Turiu išsisaugojusi daugybę įvairių konservuotų daržovių receptų, tačiau ne visus juos noriu išbandyti dar ir dar kartą. Turiu vieną mėgstamiausią konservuotų pomidorų receptą, kuris tikrai vertas dėmesio: juo noriu pasidalinti ir su jumis.
Jums reikės:
- 4 kg pomidorų
- 1 kg svogūnų
- 3 l vandens
- 3 valg. š. druskos
- 4,5 arb. š. cukraus
- 150 ml vyno acto
Kaip gaminti?
Kruopščiai nuplaukite vidutinio dydžio pomidorus. Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais pusžiedžiais. Įdėkite svogūnus į kiaurasamtį, užpilkite verdančiu vandeniu (tai pašalins kartumą).
Pomidorus supjaustykite griežinėliais, pašalinkite kotelius.
Sterilizuokite stiklainius ir jų dangtelius.
Į stiklainį įberkite saujelę svogūnų. Sudėkite pomidorus, o ant viršaus užberkite svogūnų.
Užvirinkite vandenį, įberkite druskos ir cukraus, įpilkite vyno acto. 1 l vandens turi tekti 1 valg. š. druskos, 1,5 arb. š. cukraus ir 50 ml acto.
Kai cukrus ir druska ištirps, sūrymas bus paruoštas. Supilkite ant pomidorų, užsukite dangtelius ir leiskite atvėsti kambario temperatūroje.
Taip paruoštus pomidorus laikau rūsyje, tačiau vieną ar du stiklainius visada pastatau į šaldytuvą.