Skanios pomidorų salotos, kurias tikrai pamėgsite ir gaminsite kasmet. Jei sulaukėte gausaus pomidorų derliaus, pamėginkite pasigaminti šių salotų keletą stiklainių. Patys įsitikinsite, koks tai delikatesas!
Šių skanių ir gaivių salotų receptą radome jums „YouTube“ kanale
Jums reikės:
- pomidorų, 1 kg
- svogūnų, 4 vnt.
- žalumynų – krapų, petražolių
- augalinio aliejaus, 1 valgomojo šaukšto vienam stiklainiui
1,5 l marinato paruošti:
- 1,5 l verdančio vandens;
- druskos, 1,5 valgomojo šaukšto
- cukraus, 2,5 valgomojo šaukšto
- 9% acto, 2 valgomųjų šaukštų
Gaminimo eiga:
Pirmiausia pasiruoškite visas daržoves, šiemet man pasisekė, kad mūsų darže buvo gausus derlius.
Visi pomidorai nuplaunami ir nulupami.
Pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Nulupkite svogūnus.
Supjaustykite pusžiedžiais.
Nuplaukite žalumynus – krapus ir petražoles.
Smulkiai supjaustykite.
Į švarius stiklainius sudėkite pomidorų sluoksnį.
Ant pomidorų sudėkite svogūnus ir žoleles.
Tada vėl sudėkite pomidorus.
Pakartokite visus sluoksnius iki stiklainių viršaus.
Paskutinis sluoksnis turi būti pomidorai.
Į puodą supilkite verdantį vandenį.
Įmaišykite druską ir cukrų, actą ir maišykite, kol druska ir cukrus ištirps.
Supilkite marinatą į stiklainius, uždenkite dangteliais ir palikite 10 minučių.
Sudėkite stiklainius su dangteliais į puodą, išklotą rankšluosčiu arba laikraščiu.
Įpilkite šilto vandens iki stiklainių kaklelio ir sterilizuokite nuo virimo temperatūros dar 10 minučių.
Išimkite stiklainius, įpilkite į juos dar 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus.
Gerai užsukite dangtelius.
Apverskite ir leiskite atvėsti.
Laikykite rūsyje arba sandėliuke.
Tokius pomidorus visada dedu ant šventinio stalo – tai puikus užkandis ir garnyras, ypač prie mėsos.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: