Ketvirtadienis, 16 sausio, 2025

Naujausi

Marinuoti pomidorai su garstyčiomis: paprasta ir labai skanu

Marinuotos daržovės žiemą yra tikras išsigelbėjimas. Parduotuvėse siūlomos šviežios daržovės dažniausiai nebėra tokios skanios kaip sezono metu, taigi, garnyrui kur kas labiau tiks konservuotos daržovės iš jūsų daržo. Šį kartą siūlome išbandyti pomidorų su garstyčiomis receptą: paruošti tokius pomidorus bus labai paprasta, o jų skonis jus tikrai maloniai nustebins.

Jums reikės:

  • 2 kg pomidorų
  • 50 g krienų šaknų
  • 2 krapų šakelių
  • 3 česnakų skiltelių
  • 1 svogūno
  • 1 valg. š. garstyčių miltelių
  • 1 rūgštaus obuolio
  • 1 l vandens
  • 2 valg. š. druskos
  • 1,5 valg. š. cukraus
  • Vyšnių ir serbentų lapų

Kaip gaminti?

Įpilkite į puodą vandens ir užvirinkite. Stiklainius gerai išplaukite ir kurį laiką palaikykite virš garų. Verdančiame vandenyje sterilizuokite dangtelius.

Nuplaukite pomidorus.

Susmulkinkite krienų šaknis ir česnaką.

Svogūną perpjaukite per pusę.

Obuolį supjaustykite nedideliais kubeliais.

Į stiklainius suberkite krienus, smulkintą obuolį, svogūnus ir česnaką, sudėkite pomidorus.

Į puodą įpilkite vandens ir užvirinkite, suberkite krapus, vyšnių ir serbentų lapus, ištirpinkite druską bei cukrų.

Leiskite tirpalui atvėsti ir užpilkite ant pomidorų. Uždenkite stiklainius dangteliais ir palikite 15 minučių pastovėti.

Skystį supilkite atgal į puodą ir vėl užvirinkite. Supilkite atgal į stiklainius ir suberkite garstyčias.

Štai ir viskas, beliko tik užsukti dangtelius.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---