Pirmadienis, 21 balandžio, 2025

Naujausi

Marinuoti pievagrybiai. Juos galima valgyti jau kitą dieną

Marinuoti pievagrybiai bus puikus užkandis. Marinuoti šiuos grybus visai nesunku, tad siūlome išbandyti šį receptą.

Ingredientai: 

  • pievagrybiai – 500 gramų
  • česnakai – 3 skiltelės
  • svogūnas – 1 vidutinio dydžio
  • pusė paprikos (supjaustytos kubeliais).

Marinatui:

  • vanduo – 1 litras
  • lauro lapai – pagal skonį
  • juodieji pipirai žirneliais – 5 vnt.
  • džiovintas mairūnas
  • actas 9% – 80 mililitrų
  • druska – 1,5 arbatinio šaukštelio
  • cukrus – 1 valgomasis šaukštas
  • alyvuogių aliejus – 1 valgomasis šaukštas.

Gaminimas: 

Grybus sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 5 minutes šiek tiek pasūdytame vandenyje. Virtus grybus sudėkite į kiaurasamtį.

Marinato gaminimas: į 1 litrą vandens įdėkite lauro lapų, juodųjų pipirų ir mairūno. Virkite apie 2-3 minutes. Tada nukelkite nuo ugnies, supilkite actą ir alyvuogių aliejų. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.

Pievagrybius (jei dideli) perpjaukite per pusę, sudėkite į keraminį gilų indą, ant viršaus sudėkite paprikų kubelius, smulkintą svogūną ir česnaką. Užpilkite viską karštu marinatu, uždenkite ir palikite atvėsti. Tada įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite 12 valandų. Skanaus!

pievagrybiai

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Istorikė papasakojo, ką valgė Jėzus Kristus

Ar kada nors susimąstei, ką valgė Jėzus Kristus savo kasdienybėje? Nors daugelis žino apie simbolinius produktus, tokius kaip nerauginta duona ir vynas per Paskutinę...

Šie du produktai mažina kraujospūdį efektyviau nei atsisakymas druskos

Druskos ribojimas jau seniai laikomas pagrindiniu būdu sumažinti arterinį kraujospūdį. Tačiau nauji tyrimai rodo, kad kai kurie produktai gali būti dar efektyvesni ir juos...
---