Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Marinuoti agurkai su raudonaisiais serbentais

Jums reikės:

Agurkų – 600 g;

Česnakų – 2 skiltelių;

Svogūno – 1 vnt.;

Raudonųjų serbentų – 1,5 puodelio;

Juodųjų pipirų – 3 vnt.;

Gvazdikėlių – 3 vnt.

Sūrymui:

Vandens – 1 litro;

Cukraus – 1 valgomojo šaukšto;

Druskos – 2,5 valgomųjų šaukštų.

Gaminimo procesas:

Nuplaukite agurkus ir pamirkykite šaltame vandenyje bent 2-3 valandas.

Ant stiklainio dugno sudėkite serbentų lapus, česnako skilteles, svogūnų žiedus.

Stiklainiuose sustatykite agurkus ir užpilkite serbentais.

Užpilkite stiklainius verdančiu vandeniu ir palikite 5-10 minučių.

Supilkite vandenį iš stiklainio atgal į puodą ir virkite sūrymą: į verdantį vandenį įpilkite druskos, cukraus ir prieskonių.

Užpildykite stiklainius verdančiu sūrymu, uždenkite dangtelius ir palikite 8-10 minučių.

Užsukite stiklainius. Apverskite dangteliai į apačią, apvyniokite šiltai ir palikite atvėsti.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---