Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Agurkai su česnakais pagal 100 metų senumo receptą: tokie skanūs, kad valgomi tiesiai iš stiklainių!

Šių agurkų receptas yra labai senas. Prisimenu, kad taip juos ruošdavo mano prosenelė. Agurkai visada būdavo skanūs. Valgydavome juos tiesiai iš stiklainio.

Jums reikės:

  • Agurkų
  • Česnakų
  • Krapų
  • Juodųjų pipirų
  • Gvazdikėlių
  • Lauro lapų
  • Šiek tiek paprikų

Užpilui:

  • Vandens
  • Acto
  • Druskos

Gaminimo eiga:

Naudokite didesnius 10-15 cm ilgio agurkus.

Kruopščiai nuplaukite agurkus ir juos nuvalykite.

Sudėkite juos į 5 litrų talpos stiklainius.

Taip pat galite naudoti medines arba kitas stiklines talpas.

Užpildykite stiklainius agurkais.

Ant jų sudėkite 3 skilteles smulkinto česnako, 6 šakeles krapų, 3 juodųjų pipirų žirnelius, 2 gvazdikėlius, 2 lauro lapus ir 1 smulkintą aštriąją papriką.

Ant viršaus reikėtų uždėti krapų žiedyną.

Agurkus užpilkite karštu užpilu.

Užpilas:

Iš 4 litrų vandens, pusės litro 8 proc. acto ir 3 šaukštų druskos pagaminkite užpilą.

Paslėkite agurkų paviršių taip, kad jie būtų panardinti į užpilą.

Taip bus sudarytos palankios sąlygos pieno rūgšties bakterijoms augti.

Taip laikomus agurkus galima valgyti po 2-4 savaičių (trukmė priklauso nuo patalpos, kurioje jie laikomi).

Kai jie įgauna aštrų skonį ir tampa traškūs, juos galima valgyti.

Norėdami ilgiau išlaikyti raugintus agurkus, juos nuplaukite, sudėkite į išplautus stiklainius, užpilkite minėtu užpilu ir 20 minučių sterilizuokite 95°C temperatūroje.

Taip jūsų agurkai išsilaikys visus metus.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---