Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Mano šeima nebenori jokio kito aguonų pyrago: tikras švenčių hitas!

Saldus pyrago skonis, rūgštoka uogienė ir sultingi vaisiai – derinys, kuris patiks net išrankiausiems gurmanams.

„Sniego senelis tropikuose“ – kalėdinis hitas, kuris tikrai taps mėgstamiausiu jūsų šeimos desertu.

Šis elegantiškas, tačiau nepretenzingas desertas užkariavo mano šeimos širdis ir tapo absoliučiu hitu.

Kalėdos – metas, kai stalai nukrauti skanėstais, o šeimininkės tarpusavyje varžosi kurdamos naujus, viliojančius skonius.

Vienas desertas padarė perversmą mūsų Kalėdų meniu –  tai „Sniego senis tropikuose“.

Išbandykite šį unikalų skanėstą patys.

Garantuojame, kad jūsų šeima tikrai apsidžiaugs.

Po to, kai išbandžiau šį receptą, neberuošiu jokio kito aguonų pyrago.

Aš asmeniškai išbandžiau receptą ir nuo to laiko kito deserto Kalėdoms neberuošiau.

Šis kvapnus desertas puikiai tiks Kūčių stalui.

„Sniego senis tropikuose“ – tai biskvito, grietinėlės, vaisių ir šokolado derinys.

Šis skanėstas tikrai patiks net išrankiausiems gurmanams.

Jums reikės:

  • 24×24 cm kepimo formos

Biskvitui:

  • 1/2 stiklinės kvietinių miltų
  • 1/3 stiklinės granuliuoto cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 8 kiaušinių trynių
  • 1 arb. š. kepimo miltelių

Aguonų pyragui:

  • 1/2 stiklinės kvietinių miltų
  • 1/2 stiklinės aguonų
  • 1/2 stiklinės granuliuoto cukraus
  • 8 kiaušinių baltymų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių

Kremui:

  • 1 skardinės konservuotų persikų
  • 500 ml plaktos grietinėlės
  • 2 citrinų želė
  • 1 stiklinė serbentų uogienės

Užpilui:

  • 45 g juodojo šokolado
  • 7-8 šaukštų grietinėlės

Kaip gaminti?

Pirmiausia ruošime aguonų pyragą. Kiaušinių baltymus išplakite iki tirštos masės.

Palaipsniui suberkite cukrų ir plakite, kol masė taps standi ir blizgi.

Tešlą kepkite 15-20 minučių 180°C temperatūroje.

Palikite atvėsti ir išimkite iš kepimo formos.

Paruoškite lengvą biskvitą. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi iki purumo.

Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite.

Kepkite 15-20 minučių iki 180°C įkaitintoje orkaitėje.

Leiskite atvėsti ir padalinkite į dvi dalis.

Dabar paruošime kremą.

Ištirpinkite želė verdančiame vandenyje ir atvėsinkite.

Grietinėlę išplakite iki standumo ir supilkite šaltą želatiną.

Suberkite pjaustytus persikus ir švelniai išmaišykite.

Pirmąjį šviesaus biskvito sluoksnį ištepkite plonu serbentų uogienės sluoksniu.

Aptepkite puse grietinėlės mišinio ir ant viršaus sluoksniuokite aguonų biskvitą.

Įpilkite likusios plaktos grietinėlės ir uždėkite kitą šviesaus biskvito sluoksnį.

Švelniai paspauskite ir atvėsinkite šaldytuve.

Užvirinkite glaistui skirtą grietinėlę ir suberkite susmulkintą šokoladą.

Maišykite, kol glajus taps vientisas.

Supilkite ant pyrago ir tolygiai paskirstykite.

Atvėsinkite 2-3 valandas šaldytuve.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---